Recept

Het geheim voor het maken van de perfecte tomatensoep

30 januari 2021 19:24
Beeld © iStock

Hoe vaak je hem ook al hebt gemaakt, de perfecte tomatensoep maak je maar op één manier. Wij verklappen het geheim!

Het geheim voor de beste tomatensoep is: hou het simpel. 

Tomatensoep is een klassiek gerecht. Er zijn duizenden variaties op dit gerecht, maar de perfecte tomatensoep is dus eigenlijk heel makkelijk: hou het simpel. Het is echt niet nodig om tal van kruiden toe te voegen, er zit al genoeg smaak aan de tomaten. Je hebt dus niets bijzonders nodig. Die geweldige smaak krijg je door te kiezen voor beste ingrediënten. 

Ingrediënten

  • 750 g romatomaten 
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 groentebouillontablet
  • olijfolie
  • 750 ml water  

Optioneel

  • kookroom
  • verse basilicum

 

Zo maak je hem

Zoals we al zeiden, stap één is het kiezen van de beste ingrediënten. Duur is daarbij niet per se beter maar vers wel.

Snipper een ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten door de helft en verwijder de pitjes met je handen. Het is even een werkje, maar het smaakt wel echt lekkerder. Snijd de rest in grove parten.

Zet een soeppan op middelhoog vuur en voeg een flinke laag olijfolie toe. Fruit hierin de ui en knoflook voor zo'n drie minuten. Blijf wel goed doorroeren. Voeg vervolgens de stukken tomaat toe en bak deze vijf minuten mee. 

Voeg daarna pas het water en de groentebouillon toe. Roer de tomatenpuree door en laat het geheel een paar minuten koken. 

Pak de staafmixer erbij en pureer alles. Laat het geheel vervolgens nog even doorkoken. Breng de soep op smaak met een beetje peper of zout.

Tip: als je wilt, kun je nog een beetje kookroom toevoegen of een flinke klont boter. Zo wordt de soep wat voller. 

 

Eet smakelijk!

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore