Feestelijk alcoholvrij

Twee recepten voor een heerlijke mocktail!

24 december 2020 17:08 Aangepast: 28 december 2020 12:59

De feestdagen gaan vaak gepaard met de nodige bubbels en alcohol, maar dat hóeft natuurlijk niet per se. Sterker nog: alcoholvrij is ook heel erg lekker! Cocktailshaker Theo laat zien hoe je gemakkelijk thuis een alcoholvrij feestje op tafel zet.

Theo van The Alchemister laat twee verschillende mocktails zien: een elegante mocktail, genaamd 'de HibisXmas 75' en een wat stoerdere cocktail, 'de Pumpkin Spices Snow'. Om deze mocktails te maken, heb je het volgende nodig:

HibisXmas75

Ingrediënten voor 1 mocktail

  • 30ml (hibiscus) granaatappelsiroop 
  • 10ml vers citroensap
  • 20ml granaatappelsap
  • prikwater/soda (neutraal of met een smaakje, hierbij voor kardemom rabarber gekozen)
  • eetlepel granaatappelpitjes
  • rozemarijn takje 
  • ijsblokjes

Optioneel

  • een paar druppeltjes citrusbitter (bitters zijn alcoholvrij maar wel op alcoholbasis)

 

Pumpkin Spiced Snow

Ingrediënten voor 1 mocktail

  • 30ml siroop van pompoen en vijfkruidenpoeder
  • 15ml citroensap
  • 30ml verse sinaasappelsap
  • geraspte kokos
  • broodkruimels
  • vijfkruidenpoeder
  • kaneelstokje
  • takje verse munt
  • takje verse rozemarijn
  • poedersuiker

Optioneel

  • een paar druppeltjes sinaasappelbitter

Bereiding

Pak een mooi, hoog glas en vul deze met granaatappelpitjes. Vul de shaker met de 10ml citroensap, 30ml granaatappelsiroop en 20ml granaatappelsap. 

Doe wat ijsblokjes in de shaker (hoe meer hoe beter) en schud de shaker voor 10-15 seconden.

Giet nu het drankje door een zeef of koffiefilter in het glas.

Voeg 50ml van het prikwater of de soda toe met een lange dunne lepel. Deze zorgt ervoor dat het prikwater niet mixt met de rest van het drankje en zo creëer je mooie laagjes.

Garneer het glas met een takje rozemarijn.

Optioneel: voeg een citrusbitter toe om alle smaken te versterken.

Pumpkin Spiced Snow

Neem een stoer, laag, glas.

Pak een schoteltje en strooi hier de broodkruimels, kokos en vijfkruidenpoeder op. Smeer de rand van het glas in met citroensap en dip het glas in de broodkruimelmix voor een mooie versiering op de rand.

Vul de shaker met 30ml pompoensiroop, 30ml sinaasappelsap, 15ml citroensap, ijsblokjes en eventueel het bittertje. Shake voor 10-15 seconden.

Vul het glas met ijs en voeg hier het gemixte drankje aan toe door een zeef of koffiefilter.

Maak de mocktail af met een bloem van munt, een tak van rozemarijn, een kaneelstokje en wat poedersuiker.

Optioneel: voeg een sinaasappelbitter toe om alle smaken te versterken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore