Koken met Hugo

Snelle pasta met gepofte paprikasaus

16 november 2020 17:15

Hugo maakt een typische 'maandagmaaltijd'. Makkelijk en snel. Een simpele pasta met gepofte paprikasaus en gemarineerde courgette. Waar wacht je nog op?

Gemarineerde courgettes

  • Bijgerecht 4 personen
  • Bereiding circa 20 minuten

Ingrediënten

  • 500g courgettes
  • 1 teen knoflook
  • 3 takken munt
  • gedroogde chilipeper of chilivlokken
  • 2-3 eetlepels witte balsamico
  • neutrale olijfolie
  • grof zeezout of zoutvlokken

Extra

  • Schone doek
  • Keukenpapier

 

Pasta met worst en gepofte paprikasaus

  • Hoofdgerecht 4 personen
  • Bereiding circa 30 minuten

Ingrediënten

  • 4 rode paprika's
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • ½ eetlepel venkelzaad
  • neutrale olijfolie
  • 4 varkensbraadworsten (400 g)
  • 200ml slagroom
  • zout en peper
  • 500g verse tagliatelle of pappardelle
  • 7 g Parmezaanse kaas
  • paar takken basilicum

Extra

  • aluminiumfolie
  • plastic zak
  • staafmixer

Gemarineerde courgette

Courgette is een groente die je op veel manieren kunt bereiden. Hugo bakt ze, om ze daarna te marineren. Dit is een simpele, Italiaanse bereidingswijze.

Snijd de courgette in plakken van een halve centimeter. Doe een flinke scheut neutrale olie (zoals zonnebloemolie) in en pan. 

Let op: Olijfolie is géén neutrale olie!

Dep het vocht van de courgette droog aan een stukje keukenpapier of een schone theedoek. Leg de courgetteschijfjes in de pan en bak ze op hoog vuur tot ze goed bruin zijn. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.

Bereiding pastasaus

Zet de ovengrill aan op de warmste stand. Hierin ga je straks de paprika's grillen.

Halveer de paprika's en snijd de zaadlijsten eruit. Het steeltje mag er aan blijven zitten. Leg de gehalveerde paprika's met de bolle kant omhoog op een bakplaat en zet de bakplaat hoog in de oven.

Het velletje mag zwart blakeren: dit haal je er straks af en dan blijft er een fijne, zoete, gepofte paprika over, die veel smaak geeft aan je saus. 

Courgette marineren

Giet de witte balsamicoazijn samen met de chilivlokken, fijngesneden verse munt en geraspte knoflook in een kom. Meng alles goed door elkaar. 

Tip: Om je vingers te beschermen tijdens het raspen van de knoflook, kun je de tenen aan een vork prikken.

Marineer vervolgens de courgetteschijfjes met het mengsel en strooi er ten slotte nog wat zout over naar smaak.

Verder met de pastasaus

Haal de paprika's uit de oven en doe ze 10 minuten in een plastic zak. Door de warmte weekt het velletje van de paprika los en daardoor kun je 'm straks makkelijk pellen.

Snijd de ui en de knoflook in kleine stukjes en fruit deze aan in neutrale olie. Kneus daarna wat venkelzaad in een vijzel en snijd de worst. Zodra de ui en knoflook zijn gefruit, bak je ook deze mee in de pan.

Haal de paprika's uit de zak en pel ze. Doe de gepelde paprika's in een hoge beker en pureer deze tot een glad geheel met een staafmixer. 

Tip: Gaat het pureren wat moeizaam? Voeg dan wat room toe.

Giet de saus in de pan bij de worst. Meng alles goed door elkaar en laat de saus even rustig afkoelen.

De pasta afmaken

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzijng.

Rasp ondertussen wat parmezaanse kaas door je pastasaus. Dit is niet alleen lekker, maar zorgt ook voor binding van de saus.

Tip: Is je saus aan de dunne kant? Giet er dan wat kookvocht van je pasta bij, zodra deze is uitgekookt. In dit vocht komen namelijk veel zetmelen vrij, tijdens het koken van de pasta. Dit zorgt voor binding.

Giet de pasta af. Dit hoeft niet helemaal droog: er mag wat water achterblijven in de pan. Dat zorgt er namelijk voor dat de saus straks goed wordt afgebonden. 

Meng de pasta door de saus. Je pasta is nu klaar! Schep wat op een bord en maak het af met verse basilicum en nog een beetje parmezaanse kaas.

Serveer de pasta samen met de gemarineerde courgettes op tafel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore