Koken met Hugo!

Trick or treat: Spannende Halloween-borrelplank

30 oktober 2020 17:06 Aangepast: 02 november 2020 10:14

Gruwelen en griezelen, maar ook gezellig genieten. Het is weer tijd voor Halloween! Hugo laat zien hoe je een spookachtige borrelplank maakt. Leuk op een (kinder)feestje, of als avondeten. Lees verder voor het recept.

De borrelplank bestaat uit een spicy pompoensoep, gevulde eitjes, zelfgemaakte sweet&spicy popcorn en Halloween hotdogs.

Pompoensoep

  • Soep 4 personen
  • Bereiding circa 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 pompoen
  • neutrale olie
  • zout en peper
  • 800ml kippenbouillon
  • 1-2 chipotlepepers (blikje)
  • schepje bruine basterdsuiker
  • 125ml lobbig geklopte slagroom of iets verdunde crème fraîche

Extra

  • spuitflesje
  • satéprikkers

 

Gevulde eieren met spinnen en ogen

  • Snack 4 stuks
  • Bereiding circa 15 minuten

Ingrediënten

  • 6 gekookte eieren
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • paar druppels tabasco
  • 12 zwarte olijven zonder pit
  • 12 groene olijven met piment
  • 2-3 eetlepels ketchup
  • kruiden: bieslook of peterselie

Extra

  • spuitzak
  • klein spuitje

 

Sweet&spicy popcorn

  • Hoofdgerecht 4 personen
  • Bereiding circa 5 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel neutrale olie
  • 150g popcorn mais
  • zout(vlokken)
  • cayennepeper naar smaak
  • 1-2 eetlepels agavesiroop

Extra

  • Pan met deksel

 

Halloween Hotdogs

  • Snack 4 stuks
  • Bereiding circa 15 minuten

Ingrediënten

  • 8 hotdogworsten of vegetarische worsten
  • 1 verse jalapeño of paar schijfjes ingelegde jalapeño
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 theelepels mosterd
  • 4 zachte witte puntjes of hotdogbroodjes
  • 250g zuurkool
  • 4 eetlepels gebakken uitjes
  • 4 eetlepels ketchup

Voorbereiden pompoensoep

Schil de pompoen. Dat kan nog best een tijdrovend karweitje zijn. Maak het jezelf makkelijk door een dunschiller te gebruiken.

Snijd de pompoen in grove stukken en leg deze op een bakplaat met bakpapier eronder. Voeg hier de grof gesneden ui en knoflooktenen aan toe. De knoflook mag in het velletje blijven. In de oven gaan ze poffen, waarna je het velletje gemakkelijk losmaakt. 

Rooster de pompoen, ui en knoflook 20 tot 30 minuten in de oven op 220 graden. 

Tip: Vind je het schillen van zo’n pompoen toch te veel werk? Ga dan voor een flespompoen! Deze kun je met schil en al eten – en smaakt minstens net zo lekker.

Extra tip: De pitten van de pompoen kun je drogen en ontvellen. Heerlijk als snack en in een salade of muesli-ontbijt.

Eitjes vullen

Pel de eieren en halveer ze. Haal voorzichtig het eigeel eruit en doe dit in een bakje. Prak de eidooiers door elkaar samen met de mosterd en mayonaise. Voeg wat tabasco toe voor een beetje pit.

Doe het eimengsel in een spuitzak en vul de gekookte eitjes.

Snijd een groene olijf door midden en plaats een halve olijf op de vulling, zodat er een oog ontstaat. Teken voor de echte ‘Halloween touch’ een paar rode strepen vanaf het midden. Zo krijg je een bloederig en aderig oog.

Variatietip: De spin! Pak een zwarte olijf, snijd deze over de lengte en een halve olijf op de vulling. Gebruik de andere helft van de olijf voor de pootjes van de spin. Snijd deze in reepjes en leg deze aan weerszijden.

Maak de rest van de eieren zoals jij dat graag wilt.

Popcorn

Om in de Amerikaanse sferen te blijven, maakt Hugo popcorn. Sweet&spicy, Halloween-stijl.

Zet een pan op het vuur en laat deze goed heet worden. Zodra de pan heet is, voeg je een eetlepel neutrale olie toe zoals zonnebloemolie.

Tip: Zorg voor een deksel die goed op de pan past.

Doe wat maïs in de pan. Niet te veel, want deze korrels worden straks grote popcorn. Wacht tot je de eerste ‘pop’ hoort en doe dan de deksel op de pan. Wees hier snel mee, want voor je het weet ligt de popcorn overal! Zet het vuur lager nadat de eerste maïs is gepopt.

Houd de maïs in beweging door de pan regelmatig goed te schudden. Strooi, zodra alles is gepopt, wat cayennepeper en agavesiroop over je popcorn. Hierdoor wordt het lekker plakkerig en spicy.

Verder met de pompoensoep

Haal de plaat met gepofte groentes uit de oven. Pel de knoflook en voeg alles toe aan de bouillon, die als het goed is al op het vuur staat te pruttelen.

Doordat de pompoen in de oven is geweest, gaat het lekker karameliseren en krijgt het een mooie, donkere kleur. De geroosterde, donkerdere stukjes geven smaak en diepte aan je soep.

Schep wat soep in een kom. Doe wat kookroom in een spuitfles of spuitzakje en maak hiermee een swirl in je soep. Maak met een satéprikker strepen van binnen naar buiten, net zo lang tot er een spinnenweb ontstaat.

Last but not least

Als laatste gerecht maakt Hugo spannende Halloween hotdogs. Hij maakt van de worstjes vingers. Dit doet hij door aan een uiteinde een stukje uit de worst te snijden, zodat er een denkbeeldige nagel ontstaat.

Maak daarbij een spicy sausje, door mosterd, mayonaise en fijngemalen jalepeno peper door elkaar te mengen.

Pak een wit puntje of bolletje en doe er een beetje saus op. Leg daar wat zuurkool op en voeg wat crunch toe met gebakken uitjes. Leg de ‘vingers’ erop en kleed het geheel aan met wat ketchup. Serveer met het broodje open.

Zet alles bij elkaar op een grote plaat of schaal en there you go!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore