Koffiekunst

Om je vingers bij af te likken: 'spiced herfstlatte'

10 oktober 2021 17:45 Aangepast: 15 oktober 2021 12:36

Barista en koffiefanaat Dave deelt één van zijn favoriete koffierecepten: ‘spiced herfstlatte’. Ook voor jou thuis makkelijk te bereiden!

Dave heeft een passie voor koffie. “Koffie is een geluksmoment. Het brengt mensen bij elkaar en daarbij is de wereld van koffie eindeloos. Er is veel in te ontdekken door het tal van smaken.”

De barista vertelt dat hij graag per seizoen experimenteert met verschillende soorten koffie. “Vergelijk het met bier en wijn: daar zijn ook veel variaties in. Zo drinken de meeste mensen in de winter graag rode wijn en in de zomer wit. Voor koffie geldt dat net zo: in de winter ga ik meestal voor tonen van kaneel, chocolade of noten, terwijl ik in de zonen vooral fruitigere tonen gebruik, zoals citrus.”

Omdat de herfst voor de deur staat, deelt Dave zijn speciale recept voor een echte ‘spiced herfstlatte’. Om dit thuis te maken, heb je nodig:

Ingrediënten

  • kaneelsiroop
  • melk
  • 1 kopje espresso
  • schuddebuikjes (of andere zoete garnering naar wens)
  • kaneel
  • slagroom

Bereiding

Pak een groot (hittebestendig!) glas en doe daar een klein beetje kaneelsiroop in. Schuim een ruime hoeveelheid melk op en giet deze vervolgens in het glas, ongeveer tot 3 centimeter onder de rand van het glas.

Schenk de espresso voorzichtig bij de melk in het glas. Als je dit rustig genoeg doet, ontstaan er mooie laagjes.

Maak je kunstwerk af met een toef slagroom en wat kaneel en speculaasbrokjes on top.

Enjoy!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore