Van onze partner Albert Heijn

Hier moet je op letten als je een nieuwe pan koopt

22 oktober 2020 16:25

Iedereen heeft pannen nodig om te koken, maar de ene pan is de andere niet. Een goede pan maakt koken zoveel makkelijker én fijner. Hugo deelt zijn tips voor het aanschaffen van een nieuwe pan.

Koekenpan of hapjespan? Antiaanbaklaag of niet? Er is zoveel keus als het op pannen aan komt. Je gebruikt ze voor hetzelfde, maar de juiste pan maakt koken zoveel makkelijker én leuker.

Het is goed om je huidige pannencollectie soms eens flink onder de loep te nemen en eventueel nieuwe exemplaren aan te schaffen. Maar waar moet je dan op letten? Hugo deelde zijn beste tips met ons in de aflevering.

3-laags materiaal

Een goede bakpan is opgebouwd uit drie lagen, tot aan de bovenrand van de pan. Dus wil je echt goed koken? Kies dan voor een pan met meerdere lagen over de gehele pan, zodat ook de zijkanten goed warm worden.

Door deze verschillende lagen heeft de volledige pan een constante temperatuur. Dit maakt bakken veel makkelijker en je weet zeker dat je gerecht een succes wordt.

Kies voor een PFAS-vrije keramische antiaanbaklaag

Als je een nieuwe pan aanschaft, kies dan voor een koekenpan met een keramische antiaanbaklaag. Deze is PFAS-vrij, en kan veel hitte hebben. Zo kunnen er nooit schadelijke dampen vrijkomen.

Daarnaast doet hij ook nog eens wat hij beloofd, hij heeft perfecte antiaanbak eigenschappen, waardoor je gezonder kunt koken, met minder olie of boter.

Hapjespan of koekenpan?

Een koekenpan gebruik je voor producten die plat zijn die je kort en heet wil bakken. Denk aan pannenkoeken, een omelet, dunne lapjes vlees, of een burger. Kort en heet dus! Maar wat is dan het verschil tussen een hapjespan en een koekenpan?

Een hapjespan is echt anders dan de koekenpan. Hier ga je meer in stoven. De hapjespan is handig voor groente, vis of bijvoorbeeld risotto. Een hapjespan is ideaal voor langere bereidingen. Door de deksel erop te zetten, kan je je producten stoven. 

Tijd voor een nieuwe pan!

Een goede pannenset is een flinke investering. Maar als je er goed mee omgaat, gaan ze een leven lang mee. Gelukkig heeft Albert Heijn weer een pannen spaaractie opgezet! Je kan deze keer sparen voor topkwaliteit pannen van Royal van Kempen & Begeer.

Wist je dat: Deze pannen zijn ook nog eens ovenbestendig. Extra makkelijk dat je je pan meteen in de oven kan zetten. Handig bij het maken van een tarte tatin!

Aflevering 39 van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven werd mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore