Koken met Hugo!

Zo maak je zelf een Sloppy Joe

20 oktober 2020 17:04

Vandaag maakt Hugo Sloppy Joe's: broodjes met warm gehakt en saus. Een erg populair recept in Amerika. Daarnaast maakt hij nog een gezonde courgettesoep.

Courgettesoep

  • Soep 4 personen
  • Bereiding circa 30 minuten  

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 2 tenen knoflook
  • 2 courgettes
  • zout en peper
  • 1,2 liter groentebouillon of kippenbouillon
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • ½ bosje munt
  • chilivlokken  

Extra

  • staafmixer

 

Sloppy Joe's

Ingrediënten

  • 1 flinke rode ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 winterpeen
  • neutrale olie
  • 1 teen knoflook
  • 300g rundergehakt
  • 100g tomatenpuree
  • 100g blauwe kaas
  • 200ml Griekse yoghurt
  • 1 bosje bieslook
  • 4 Italiaanse bollen

Courgettesoep maken

Snijd de prei in ringen, verhit een scheut olie in de pan en bak de prei. 

LET OP: Zorg dat je de prei goed wast, want tussen de prei kan zand of aarde zitten.

Pel en snijd de knoflook in plakjes en dan nog een keer door de midden. Voeg bij de prei in de pan. Snijd de courgettes in stukjes en voeg deze ook toe. Bestrooi met peper (zout kan je later nog toevoegen naar smaak).

Laat het even aanbakken en blus het dan af met de bouillon. Breng het geheel aan de kook en laat het koken tot de groenten zacht zijn. Ondertussen kun je met de de Sloppy Joe's beginnen.

Sloppy Joe's maken

'Sloppy' betekent slordig en 'Joe' betekent zoiets als ouwe jongen. Je hoeft dus niet heel netjes te werken (of te eten). De Sloppy Joe is een erg populair gerecht in Amerika. Hugo vertelt hoe je het zelf maakt!

Pel en snijd de helft van de ui in ringen en snipper de andere helft fijn. Snijd de bleekselderij en peen in stukjes. Verhit olie in de pan en fruit de gesnipperde ui, bleekselderij en wortel.

Laat het even staan en voeg daarna de knoflook pas toe. Als deze te lang meebakt wordt hij namelijk bitter. Voeg naar een paar minuutjes ook de tomatenpuree toe. De tomatenpuree heeft een geconcentreerde smaak en geeft snel binding. Hierdoor krijg je dus een dikke saus. Voeg wel wat water toe, want het mag nog iets stoven en inkoken.

Voeg dan het gehakt erbij. Nu mag je het op laag vuur zetten zodat het gehakt langzaam gaar wordt. Laat het zo'n 20-30 minuten stoven tot het een smeuïg geheel is.

Blauwe kaassaus maken

Hugo maakt een blauwe kaassaus voor over het gehaktmengsel. Dit kan je eventueel weglaten als je niet van blauwe kaas houdt.

De saus maken is vrij eenvoudig. Het is alleen yoghurt en blauwe kaassaus die je goed met elkaar mengt. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

De soep afmaken

De wanneer de groenten in de soep gaar zijn, kan je hem pureren. Lekker; voeg nog wat muntblaadjes toe. Schep de soep in kommen, doe er een lepel yoghurt in en bestrooi met gesneden muntblaadjes en chilivlokken.

Aan tafel! 

Snijd de Italiaanse bollen open en rooster deze even in de grillpan. Beleg het broodje met het tomatengehakt-mengsel en giet de saus er overheen. Nog niet tevreden? Je kunt er eventueel ook nog wat cheddarkaas overheen strooien. Eet smakelijk! 

Wil je alle recepten van Hugo teruglezen? Klik dan hier!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore