Eten

Koken met Hugo! Visstoof met eigen gebakken broodjes

09 september 2020 17:51 Aangepast: 22 september 2020 21:28

Veel tijd kwijt aan een stoofpot? Niet met deze visstoof van Hugo. Deze visstoof heb je namelijk in 30 minuten klaar.

Dit heb je nodig voor de visstoof

  • Hoofdgerecht 4 personen
  • Bereiding circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 2 tenen knoflook
  • 1 prei
  • 25 g roomboter
  • 600 g vastkokende aardappels
  • 500 ml visbouillon
  • 400 g bospeen
  • 1 venkel
  • 400 g visfilets zonder vel (bv schelvis, kabeljauw en/of zalm)
  • 1 kg mosselen
  • 1 flesje blond bier
  • paar takjes dragon

Extra:

  • Pan met deksel

 

Snelle broodjes

  • 4 broodjes
  • Bereiding circa 30 minuten  

Ingrediënten

  • 225 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 75 g volle yoghurt
  • 75 g ml lauwwarm water
  • 1 el maanzaad  

Extra:

  • Bakpapier

De visstoof bereiden

De vis kan je nog even in de koelkast laten staan, want deze hebben we pas later nodig. Een stoofpotje laat je meestal een aantal uur staan maar dat is voor een visstoof niet nodig. Deze kan je namelijk na een half uur al eten, echt waar. 

Gebruik een pan met een dikke bodem en verhit de boter. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in ringen en gebruik dan vooral het witte gedeelte. Het groen dat overblijft kan je aan het eind van de week gebruiken voor een bouillonsoep. Fruit de prei en knoflook in de pan.

Snijd de aardappels in blokjes van 2 cm, voeg ze toe aan de pan en bak ze kort mee. Blus het af met de visbouillon, zodat alles net onderstaat. Dit kan je tien minuten laten koken. Snijd ondertussen de wortels in schuine plakken en de venkel in reepjes en voeg deze ook toe.

Ondertussen maken we broodjes

Omdat we toch even moeten wachten op de stoof, maken we ondertussen wat broodjes. Verwarm de oven voor op 200°C. Bloem in de kom, bakpoeder erbij, yoghurt (2 tot 3 eetlepels), snuf zout en wat lauwwarm water. 

Meng met een houten lepel alle ingrediënten. Zorg dat al het bloem goed meegenomen wordt. Maak een bal van het deeg, verdeel in 4 stukken en rol deze in bollen.

Hou je van maanzaad, zonnebloempitten of pompoenpitten? Je kan er alles op strooien. Hugo bestrooit de broodjes met maanzaad. Leg op een met bakpapier beklede plaat.

Je hoeft ze niet te laten rijzen, je hoeft niet te wachten. Ze kunnen direct de oven in. Bak jouw bolletjes 15-20 minuten in de oven en klaar ben je. Oké, dit is wel echt heel makkelijk. 

Het gerecht afmaken

Wanneer het geheel goed kookt is en de aardappels gaar zijn, voeg je het blond bier toe. Snijd de vis in blokjes en controleer de mosselen. Voeg de vis en mosselen toe aan de pan. Meng het geheel voorzichtig door. Dek de pan af en breng aan de kook.

TIP: Mosselen controleren doe je als volgt, vul de wasbak met water en leg je mosselen hierin. De mosselen die naar boven drijven, zijn dood en moet je weggooien. Daar kan je namelijk goed ziek van worden. 

Zodra alles kookt, draai je het vuur uit en laat alles goed doorstomen. Laat het zo'n 2 tot 3 minuten staan, tot alles net gaar is. Niet langer, want dan wordt de vis te droog. 

Brood met dragonboter

Tussendoor maken we nog even snel een dragonboter. Je hebt voor dit gerecht toch al boter, knoflook en dragon in huis gehaald. Dus maak als je zin hebt nog wat dragonboter voor op het brood bij de vis.

Doe 150g zachte roomboter in een kom. Rasp ¼ teentje knoflook in de kom. Dit hoeft echt maar heel weinig te zijn want rauwe knoflook smaakt veel scherper en sterker dan gebakken knoflook. Snijd de dragon en voeg dit toe aan de boter samen met de zout(vlokken) en zwarte peper. 

Serveer de visstoof in een kom of diep bord en leg er een bolletje brood bij. Garneer het geheel met wat dragon. Geniet ervan! 

 

 

 

Wil je alle recepten van Hugo teruglezen? Klik dan hier!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore