Eten

Koken met Hugo! Verse worst in je pasta

07 september 2020 17:53 Aangepast: 22 september 2020 21:28

Pasta kan je op zoveel verschillende manieren bereiden. Met een dikke bolognaisesaus of liever wat luchtiger met tonijn. Hugo kiest vandaag voor venkel en worst. Even iets anders dan je traditionele pasta, maar net zo'n goed idee.

Dit heb je nodig voor de pasta: 

  • Hoofdgerecht 4 personen
  • Bereiding circa 30 minuten  

Ingrediënten

  • 3 verse saucijzen
  • 100 g pancetta
  • 500 g verse tagliatelle (koeling)
  • 60 g Parmezaanse kaas + extra voor bestrooien 
  • 1 ei
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • 125 ml slagroom
  • 1 citroen
  • Olijfolie 
  • Zout en peper

Extra

  • Rasp

 

Dit heb je nodig voor de gegrilde venkel

  • Bijgerecht 4 personen
  • Bereiding circa 15 minuten

Ingrediënten

  • 3 venkelknollen
  • Olijfolie
  • 1 citroen
  • Zout en peper
  • ½ bosje bladpeterselie

​​​​ Extra

  • Grillpan

 

Zo bereid je de venkel

Snijd de venkel in plakken en halveer de citroen. Pak je grillpan erbij en zet deze op hoog vuur. Je pan kan niet heet genoeg zijn! Door de venkel te grillen krijg je een intensere smaak. Heb je geen grillpan? Dan mag het ook gewoon in een koekenpan.

TIP: Doe vooral de olie op het ingrediënt dat je gaat grillen en niet in de grillpan zelf. 

Grill de venkel in de grillpan met de citroen. Je hoeft er bijna niet aan te komen, laat ze vooral even liggen en draai ze pas om totdat je ziet dat ze aan de zijkant ook echt bruin worden. 

Nu zijn ze gegrild, maar je wil ze ook nog garen. Pak er een stuk aluminiumfolie bij, dek de grillpan af en zet het vuur wat lager. Op deze manier laat je de venkel stomen. 

Klaar? Leg de venkel op een schaal. Breng op smaak met het sap uit de geroosterde citroenen en voeg zout en peper toe. Druppel er eventueel nog wat olijfolie over. Snijd de peterselie en strooi dit over het gerecht.

De pasta maken

Dan gaan we de pasta maken. Begin met de rauwe worst in reepjes te snijden. Schroei de worst dicht in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Snijd de rozemarijn fijn en voeg toe. Snijd vervolgens de pancetta in stukjes en voeg het toe aan de worst. Pel en snijd vervolgens de knoflook in plakjes en voeg ook deze toe. Laat het rustig even bakken. 

Meng ondertussen in een kom het ei met de room. Rasp de citroenschil erboven en voeg 1 eetlepel citroensap toe. Rasp de kaas en meng erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en vang een kopje kookvocht op, of laat er nog een laagje kookvocht in staan. Meng in de pan de tagliatelle met de worst en het roommengsel. Voeg eventueel nog wat kookvocht erbij om de pasta wat smeuïger te maken.

Serveer de pasta en rasp nog wat Parmezaanse kaas over het gerecht. Smakelijk! 

Wil je alle recepten van Hugo teruglezen? Klik dan hier!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore