Hapje voor oud & nieuw

Courgetterolletjes met feta, rozemarijn & olijvenspread

27 december 2019 06:05 Aangepast: 27 december 2019 08:23

Een borrelhapje met groente als basis. Je mag het gerust gezond noemen, maar het is vooral superlekker! Schenk er, voor de balans, een lekker koud glas Verdejo bij.

Dit heb je nodig (voor 16 rolletjes):

  • 2 courgettes
  • 100 gr Skyr naturel
  • 50 gr crème fraîche
  • 100 gr feta
  • 3 gr rozemarijn, alleen de blaadjes
  • 50 gr Taggiasche-olijven, in kleine stukjes
  •  

Verder nodig:

  • Kaasschaaf
  • Prikkertjes
  • Keukenmachine

Zo maak je het:

Boen de courgettes goed schoon en schaaf er lange linten af, tot je de zaadlijst bereikt. Droog de courgettelinten op keukenpapier. Meng de rest van de ingrediënten (minus de olijven) in een keukenmachine tot een grove crème. Voeg als laatste de olijven toe.
Doe een schepje van de crème op het voorste deel van het courgettelint en rol dan op. Prik er eventueel nog een prikkertje in voor de stevigheid.

Borreltijd
Zit de vijf al in de klok? Borrelen is een manier om hoogtepunten te vieren of gewoon gezellig tijd met elkaar door te brengen. Voor wie genoeg heeft van het ouderwetse blokje kaas of plakje worst bij de borrel bedacht Susan Aretz 70 next level borrelhapjes, waarmee je verrassende, culinaire borrelplanken met thema's als Nordic of High wine kunt samenstellen. Er zijn inspirerende vlees-, vis- en vega(n) gerechtjes, zoals Poke bowl cups, Watermeloenbites en Mini-köfte, en suggesties voor bier, wijn en cocktails met bijzondere Nederlandse spirits. En na een goed gevulde borrelplank hoef je voor het avondeten de keuken niet meer in.
 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`