Recept van Ajda Mehmet

Tostada’s met guacamole & in ansjovisboter gebakken champignons

05 december 2019 11:11 Aangepast: 06 december 2019 11:36

Champignons en knoflook zijn een geweldige combinatie, het lijkt alsof ze voor elkaar gemaakt zijn. De geur die deze champignons door het huis verspreiden is verrukkelijk. En door de ansjovis wordt de smaak nog eens verdiept, zonder vissig te worden.

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

Champignons

  • 50 g roomboter
  • 5 ansjovisfilets
  • 750 g kastanjechampignons, grofgehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 bosje (20 g) verse koriander, fijngehakt
  •  zwarte peper

Guacamole

  • 2 rijpe avocado’s, geschild en pit verwijderd
  • sap van 1 limoen
  • 3 el zure room
  • paar druppels chipotlepeper tabascosaus (of de gewone, als je de chipotle-variant niet hebt)
  • snuf zeezout
  • 8 kleine tostada’s

Erbij

  • 2 verse jalapeñopepers, in dunne ringen
  • chipotlepeper tabascosaus (als je van heel pittig houdt)
  • 1 biologische limoen, in partjes

Verder nodig

  • ovenschaal 20 x 30 cm
  • keukenmachine of staafmixer

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Verwarm de roomboter in een antiaanbakpan op middelhoog vuur tot de boter gaat schuimen. Voeg de ansjovisfilets toe en roer en duw met een houten lepel de ansjovisfilets uit elkaar tot ze volledig zijn versmolten en vermengd met de boter.

Meng de gehakte kastanjechampignons met de knoflook en koriander in een ovenschaal. Schenk de gesmolten ansjovisboter over de champignons en hussel alles door elkaar. Breng op smaak met peper. Gebruik geen zout; de ansjovis zijn al gezouten. Zet de ovenschaal in de oven en bak de kastanjechampignons 15 tot 20 minuten tot ze sappig en zacht zijn. Roer halverwege de baktijd.

Maak de guacamole door alle ingrediënten hiervoor in de kom van een keukenmachine te doen en te pureren tot een geheel gladde saus. Bij wijze van alternatief kun je een staafmixer gebruiken.
Verwarm de tostada’s in de oven, in een droge pan of direct boven een vlam als je een gasfornuis hebt.

Serveer de tostada’s per twee op een bord. Schep een ruime hoeveelheid guacamole op iedere tostada, gevolgd door de champignons, het bakvocht van de champignons, een beetje jalapeñopeper, tabascosaus en limoenpartjes.

Vers uit de oven
Je oven is het Zwitserse zakmes onder de keukenapparatuur. Hij kan bakken, roosteren, grillen, deeg laten garen, crackers krokant maken, groenten karamelliseren en fruit zachter maken. De oven is dus bij uitstek geschikt om tal van gerechten geheel of gedeeltelijk in te bereiden. Door middel van eenvoudige tips en trucs leert dit boek je hoe je zo optimaal mogelijk gebruik kunt maken van je oven en geeft je bovendien een verzameling succesgerechten die je keer op keer wil maken.
 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore