Uit de oven

Gratin van cannelloni met boerenkool & verse kaas

28 november 2019 12:11 Aangepast: 29 november 2019 12:11

Stevige kost voor pakjesavond of na een lange herfstwandeling: deze Italiaanse ovenschotel met een Hollandse twist kan je prima van tevoren maken en tover je zo uit de oven zodra je aan tafel (of aan de gedichten) wil.

Dit heb je nodig:

  • 16 cannelloni
  • 500 gram boerenkool
  • 200 gram verse zachte kaas
  • 100 gram witte bonen
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1 tl olijfolie
  • 2 tl peterselie, gehakt
  • 1 el gojibessen
  • 150 gram mozzarella

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Breng een pan met water aan de kook en kook de cannelloni in 5 minuten gaar. Was de boerenkool. Dompel de boerenkoolblaadjes 2 minuten onder in kokend water. Giet ze af. Leg een handje opzij en meng de rest met 200 gram verse kaas, 100 gram witte bonen, 1 geraspt teentje knoflook, ½ theelepel olijfolie en 2 theelepels gehakte peterselie in een keukenmachine.

Vet een ovenschaal in en leg de gekookte cannelloni erin. Vul ze met het boerenkoolmengsel. Verdeel het handje boerenkoolbladeren dat je hebt achtergouden en de gojibessen ertussen. Snijd de mozzarella in plakken en leg ze erop. Zet alles 30 minuten in de oven.

Mealprepping vegetarisch
Hoe heerlijk zou het zijn als je niet elke dag de vraag ‘wat eten we vandaag?’ hoeft te beantwoorden en niet elke dag je naar de winkel moet om vervolgens even snel wat in elkaar te flansen. Dat kan met Mealprepping! In Mealprepping vegetarisch wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe je je maaltijden kunt plannen, inkopen en koken, met 13 verschillende vegetarische weekmenu’s afgestemd op het seizoen. Elk weekmenu begint met een boodschappenlijst voor de hele week, dan volgt het voorbereiden, het koken en het bewaren van de maaltijden. Op de dag zelf leg je in een paar minuten de laatste hand aan elk gerecht en klaar.
 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`