Een recept van Guillaume Marinette

Tomatentartaar met avocado

21 november 2019 12:12 Aangepast: 22 november 2019 11:33

Dit weekend vast een beetje oefenen met hapjes voor de feestdagen? Deze tomatentartaar met avocado is heerlijk fris en lekker kerstig rood en groen!

Dit heb je nodig (voor 1 tartaar):

  • 1 avocado
  • ½ ui
  • 2 limoenen, uitgeperst
  • 4 takjes koriander
  • 1 blik gepelde tomaten, uitgelekt of 2 verse tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rijstwafel of 1 geroosterde snee witbrood
  • zout, versgemalen peper

Zo maak je het:

Pureer driekwart van de avocado met de halve ui, driekwart van het limoensap en 2 takjes koriander. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de rest van de avocado met het resterende limoensap.

Snijd de tomaten in kleine blokjes en meng ze met 1 takje koriander en knoflook, beide fijngehakt.

Bekleed een souffléschaaltje met plasticfolie of gebruik een bakring.

Snijd het geroosterde brood of de rijstwafel in het formaat van het souffléschaaltje.

Vul het souffléschaaltje met een flinke laag tomaat, bedek met avocado en eindig met brood of rijstwafel.

Leg een serveerbord op het souffléschaaltje en keer het geheel.

Haal het souffléschaaltje en de folie eraf en garneer met de resterende koriander en dunne snippers avocado.

Tomaat
Wat kun je allemaal maken met een handjevol verse tomaten of een blik gepelde tomaten? Een heleboel volgens dit boek! Je vindt er 34 recepten voor feestelijke gerechtjes in die allemaal tomaat als basis hebben. Maak bijvoorbeeld eens tarte tatin van tomaten of een bloody-marygranita. En wat dacht je van courgettecannelloni of een tomatencurry? De gerechtjes in dit boek zijn allemaal heel feestelijk en geschikt om te delen. Ze staan bovendien in een mum van tijd op tafel.
 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore