Rutger Bakt

6 x poffertjes plus

27 november 2019 11:01 Aangepast: 27 november 2019 12:32
Beeld © Erik Spronk

Poffertjes voor de kermis? Niks hoor, ze zijn ook heel lekker als toetje of traktatie op de woensdagmiddag. Zéker als je deze leuke variaties van Rutger Bakt eens uitprobeert.

Met een simpel basisrecept heb je binnen een minuut of 20 puike poffers op tafel. Maar dan? Dan begint het feest eigenlijk pas. Zo geef je er een originele draai aan:

Poffertjes met aardbeien

Voor deze versie kun je zelf een hele makkelijke aardbeiensaus maken: maak 200 gram aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in stukjes. Doe de aardbeienstukjes met 100 gram geleisuiker en het sap van een kwart citroen in een steelpannetje en breng dit al roerend aan de kook. Laat het ongeveer 3 minuten doorkoken en roer het daarbij af en toe door. Giet de aardbeien door een fijne zeef en druk ze er met de bolle kant van een lepel door, zodat de pitjes achterblijven. Laat de aardbeiensaus afkoelen. Serveer de poffertjes met verse aardbeien, een toef slagroom en besprenkel ze rijkelijk met deze aardbeiensaus.

Poffertjes met hazelnootpasta en banaan

Verwarm de hazelnootpasta heel licht, in de magnetron of in een steelpannetje. Sprenkel de saus over de poffertjes en garneer het met plakjes banaan. Snijd je de banaan lang van tevoren, meng de plakjes dan met iets citroensap om te voorkomen dat de banaanplakjes bruin worden.

Poffertjes met gekarameliseerde appel

Gebruik voor deze versie mijn recept voor gekarameliseerde appel. Maak deze vlak voordat je de poffertjes serveert en schep er een flinke bol kaneelijs bij.

Poffertjes met advocaat

Dit is ook zo’n klassieke combinatie waar veel mensen dol op zijn. Besprenkel de poffertjes met advocaat en spuit er een flinke toef opgeklopte slagroom bij!

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Cobbler met appels en kersen

De Oudhollandse poffertjes

En er is natuurlijk niets mis met de klassieke poffertjes; met poedersuiker en een flinke klont roomboter. Serveer daar ook eens een paar citroenpartjes bij. Sprenkel wat citroensap over de poffertjes voor een extra lekkere smaak.

Poffertjes met ijs

Met ijs maak je (bijna) alles lekkerder, zo ook poffertjes. Serveer ze met een bol vanille-ijs of bijvoorbeeld crème fraîche-ijs met geroosterde balsamico-aardbeien als dessert. Een toef opgeklopte slagroom maakt ze helemaal af!

Op deze plek vind je iedere woensdag een recept van Rutger. Trek in nog meer inspiratie? Op Rutger Bakt vind je nog veel meer leuke recepten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`