Francesca Kookt

Tagliatelle met zeevruchten

25 november 2019 10:10 Aangepast: 25 november 2019 11:43
Beeld © Francesca Kookt

Een heerlijke, lichte en snelle maaltijd, deze pasta van Francesca Kookt. Zo eentje die je lekker voor jezelf klaarmaakt, maar net zo goed met gepaste trots aan gasten kan voorzetten.

Bij dit gerecht past verse tagliatelle het best, en als je het kan vinden is zwarte spaghetti helemaal leuk. Die is zo zwart door het gebruik van inktvisinkt en doet het daarom extra goed bij sauzen met vis. En het staat nog prachtig ook.

Wat heb je nodig?

Voor vier personen:

- 1 ui, gesnipperd
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- bakolijfolie
- zout
- 2 rode puntpaprika’s, in blokjes
- 1 el tomatenpuree
- 400 ml tomatenpassata
- 1 blik (400 gr) gepelde tomaten
- 1 tl gedroogde oregano
- 400 gr tagliatelle
- 450 gr zeevruchtenmix, vers of ontdooid uit de vriezer
- handje verse dille, fijngehakt
- witte peper
- sap van 1 citroen

Zo maak je het

Bereiding: 30 minuten

Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook in 2 el bakolijfolie met een snuf zout tot het gaat geuren. Voeg de stukjes paprika en tomatenpuree toe en bak even mee. Schenk de passata en het blik gepelde tomaten in de pan en roer de oregano erdoor. Laat 15 minuten pruttelen en roer de tomaten stuk.

Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht.

Roer de zeevruchten door de saus en laat die in circa 5 minuten garen terwijl de saus nog pruttelt.

Roer de dille door de saus en proef. Breng verder op smaak met witte peper, zout en citroensap.

Schep de saus door de tagliatelle in de pan, eventueel met een scheutje kookvocht, en verwarm. Serveer de tagliatelle met zeevruchten direct, garneer eventueel nog met wat grof gehakte dille.

Iedere maandag vind je hier een recept van Francesca Kookt. Op haar site vind je nog veel meer inspirerende en vooral heerlijke recepten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`