Ga naar de inhoud
Recept van delicious. magazine

Pizza met aardappel, mozzarella & salie

Met dit herfstige weer kunnen we wel wat comfort food gebruiken. Zoals deze heerlijke pizza met aardappel, mozzarella en salie. Is dat even genieten, zo'n aparte pizza!

Dit heb je nodig (voor 4 pizza’s):

  • 4 kant-en-klare pizzabodems
  • 300 g vastkokende aardappels, schoon geboend, ongeschild
  • 2 el fijngesneden salie + 16-20 blaadjes salie
  • 4 bollen mozzarella à 125 g, grof gescheurd en uitgelekt op keukenpapier
  • 1 teen knoflook
  • 3 el extra vergine olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 250 ⁰C. Maak eventueel het pizzadeeg en verdeel het in 4 ballen.
Leg de pizzabodems op met bloem bestoven vellen bakpapier op 2 bakplaten.
Schaaf of snijd de aardappels in flinterdunne plakjes. Verdeel eerst de fijngesneden salie, dan de mozzarella-plakjes en tot slot de aardappelplakjes over de bodems.
Rasp de knoflook boven 3 el olijfolie. Meng de hele salieblaadjes erdoor en verdeel de blaadjes over de pizza’s. Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven in 10-12 min. goudbruin en gaar.

DELICIOUS. ITALIË
DELICIOUS. ITALIË is het eerste deel in een nieuwe kookboekenserie van de redactie van foodmagazine delicious. In dit luxe kookboek, vol geweldig gefotografeerde gerechten en heerlijke Italiaanse sfeer, vind je eenvoudig te maken gerechten met lokale ingrediënten. Ga aan de slag met recepten voor minestrone, lamsstoof met artisjokken, ravioli met tuinbonen en ricotta, knapperige pizza of onweerstaanbaar zoet als perfecte semifreddo of torta della nonna! In dit boek geeft de redactie van delicious. niet alleen de allerbeste recepten, maar leggen ze je ook uit wat wát is op het gebied van die typisch Italiaanse ingrediënten en waar je ze koopt.