Van onze partner Jumbo

Driekwart Nederlanders luncht het liefst met broodje kaas

03 oktober 2019 06:33 Aangepast: 07 oktober 2019 14:48

De broodnodige onderbreking van een kantoordag: de lunch. Een bammetje met kaas, misschien een vette hap uit de kantine of een gezonde leftover van de avond ervoor. Wij vroegen eens rond naar de dagelijkse lunchgewoonten van kantoormedewerkers en wat bleek? Slechts 1 op de 10 blieft een vette hap.

Ook opvallend in een tijd van avocadomousse en chiazaad: ruim 70% van de respondenten wordt het meest gelukkig van een broodje kaas. Simpel en smaakvol dus!

Gezellig samen

Wil je als bedrijf dat de lunch een gezellig moment van het team is? Zorg dan voor een vast lunchmoment. Bijna 60% van de respondenten liet namelijk weten dat ze pas gaan eten als het werk het toelaat. Maar hoe krijg je iedereen aan tafel? Op de vraag ‘wat maakt een goede kantoorlunch’, werd het antwoord ‘voldoende variatie’ het meest genoemd. Daarbij hoeft overigens geen ‘vette hap vrijdag’ ingevoerd te worden, want slechts 11% van de mensen gingen voor die optie.

'Geen gehannes met loopjes naar de supermarkt. Bestel een lunch eenvoudig online'

Corvee? Nou nee

Het is misschien wel lekker overzichtelijk, maar een corveerooster is veel werknemers een doorn in het oog. Iedere dag een ander die naar de supermarkt moet lopen, geen vaste besteller en daardoor niet aan de wensen van de medewerkers voldoen. Kortom: een gedoe, waardoor irritaties kunnen ontstaan. Uit onderzoek blijkt dit ook: slechts 3% geeft aan dat ze nog met een corveerooster werken. Veel makkelijker is om een iemand deze taak te geven. 

Wat betreft het naar de super wandelen; dat is nergens meer voor nodig. Je kunt net zo makkelijk online lunch bestellen, bijvoorbeeld bij Jumbo. Vandaag besteld, morgen in de keuken op kantoor geleverd. Gevulde buikjes, blije snoetjes én een gemotiveerd team aan de lunchtafel dus. 

Lunchen jullie ook samen en wil je weten hoe je je zakelijke boodschappen snel en voordelig kunt bestellen? Kijk dan eens op Jumbo.com. Jouw Jumbo, is er nu ook voor de zakelijke boodschappen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore