Recept van Katie Parla

Gevulde paprika's

27 september 2019 06:06 Aangepast: 27 september 2019 12:08

Een heerlijk gerecht uit Zuid-Italië, om de zomer in ieder geval op ons bord nog héél even vast te houden. De Italianen bakken de paprika’s tot ze bijna openbarsten en de smakelijke inhoud eruit stroomt.

Dit heb je nodig (voor 4-6 personen):

  • 150 g zachte broodkruimels
  • 1 rijpe tomaat, in kleine blokjes
  • 50 g zwarte olijven, afgespoeld, ontpit en fijngehakt
  • 4 ansjovisfilets, schoongemaakt en fijngehakt
  • 1 el kappertjes, afgespoeld en fijngehakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 60 ml plus 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 25 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • zeezout
  • 1 kilo rode paprika (liefst puntpaprika’s), ontdaan van steeltjes en zaadjes

Zo maak je het:
Meng in een grote kom de broodkruimels, tomaat, olijven, ansjovis, kappertjes, het ei, de 60 ml olijfolie, oregano, knoflook en Parmezaanse kaas. Voeg een beetje zout toe, niet te veel want de kappertjes en olijven zijn al zoutig. Vul de paprika’s losjes tot bovenin met het broodkruimelmengsel.

Verhit in een grote braadpan de overgebleven 2 eetlepels olijfolie op matige kookstand. Leg als de olie gaat glinsteren de gevulde paprika’s erin en bak ze, af en toe kerend, tot ze gaar en heel zacht zijn, zo’n 20 minuten voor kleinere exemplaren en 25 minuten voor wat grotere. Serveer ze meteen of op kamertemperatuur.
 

Grandi Gusti
De Zuid-Italiaanse streken als Puglia, Calabrië en Molise staan erom bekend dat ze een bijzonder levendige, op eten gerichte cultuur hebben. In Grandi Gusti neemt Katie Parla je mee op reis langs de mooiste plekken en authentieke gerechten die zo typerend zijn voor deze minder ontdekte streek van Italië. Denk aan gerechten als frisse hartige courgettekoekjes met munt, tomaten en amandelpesto, gemarineerde sardientjes met saffraan en een typisch Venetiaanse salade van bloemkool, olijven, paprika en kappertjes. Het zuiden van Italië onderscheidt zich door nóg meer aandacht voor pure, seizoensgebonden ingrediënten en een rustieke, romantische keuken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`