Rutger Bakt

Gevulde broodjes met pulled chicken

25 september 2019 13:29 Aangepast: 25 september 2019 15:30
Beeld © Harold Pereira

Een knapperig broodje met malse, kruidige kip. Dat klinkt toch geweldig? Laat je bij de recept van Rutger Bakt niet afschrikken door de langere bereidingstijd, want terwijl het deeg rijst en de kip in de oven staat, kan jij allerlei ander leuks doen.

Op een buffet, naast een kop soep of bij de borrel: deze broodjes pulled chicken zullen bij elke gelegenheid een hit zijn. Met deze ingrediënten heb je voldoende voor twaalf stuks.

Wat heb je nodig?

Voor de pulled chicken

  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3-4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 kg kippendijfilet
  • ½-1 tl gerookt paprikapoeder
  • ½ tl zout
  • 200 ml barbecuesaus
  • peper

Voor het brooddeeg

  • 500 gr bloem
  • 10 gr zout
  • 20 gr boter, op kamertemperatuur
  • 7 gr gedroogde gist
  • 300 ml water, lauwwarm

Verder nodig

  • 1-2 el nigellazaadjes, om te bestrooien
  • olijfolie, om in te bakken
  • boter, om in te vetten
  • bloem, voor het werkblad

Zo maak je het

Bereidingstijd: 2.5 uur, oventijd: 20 minuten

Verwarm de oven voor op 160 ⁰C.

Fruit in een ovenvaste pan de ui en de knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg de kippendijen, het paprikapoeder en wat zout en peper toe en bak op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten. Voeg de barbecuesaus toe en verhit het mengsel kort. Dek de pan af met een deksel en zet in de oven. Verwijder na 1 uur de deksel en laat de kip nog 15 tot 30 minuten in de oven garen. Haal vervolgens de kip uit de pan en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Meng de pulled chicken door de overgebleven saus uit de pan en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Doe alle ingrediënten voor het brooddeeg in een kom en kneed er een soepel brooddeeg van. Kneed het zeker 10 minuten door. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats 1 uur rijzen.

Vet een cupcakeblik met 12 gaten in met boter. Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap van 50 bij 38 centimeter. Snijd het deeg in 12 vierkantjes en leg elk deeglapje in een vormpje, met de punten eruit hangend. Schep in elke holte wat pulled chicken en vouw vervolgens de overhangende punten losjes naar binnen. Laat de broodjes 45 tot 60 minuten rijzen op een warme en tochtvrije plaats.

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrijk de broodjes voordat ze de oven in gaan met water en strooi de nigellazaadjes erover. Bak de broodjes in ongeveer 17 tot 22 minuten goudbruin en gaar. Serveer de gevulde broodjes (lauw)warm.

Op deze plek vind je iedere woensdag een recept van Rutger. Trek in nog meer inspiratie? Op Rutger Bakt vind je nog veel meer leuke recepten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`