Francesca Kookt

Salade caprese met perzik

16 september 2019 12:07 Aangepast: 19 september 2019 09:49
Beeld © Francesca Kookt

Het is de laatste week van de zomer en dat vieren we met deze heerlijk frisse, lichte en zoete salade van Francesca Kookt.

Deze Italiaanse klassieker geef je een leuke twist door er perziken of nectarines in te verwerken. Mocht je geen burrata kunnen krijgen, dan gaat het ook prima met een lekkere buffelmozzarella. Het recept komt van de nieuwe eetkalender van Francesca, waar je in 2020 een heel jaar lang plezier van hebt.

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

- 4 verse perziken (uit blik kan ook, dep ze dan eerst goed droog)
- bakolijfolie
- 25 gr rucola
- 400 gr rijpe trostomaten, in plakjes
- 2 bollen burrata (of vervang door buffelmozzarella)
- olijfolie extra vergine
- zwarte peper
- zeezout
- 50 gr pesto (kijk hier voor diverse recepten)
- handje verse basilicum, alleen de blaadjes
- voor erbij: knoflook crostini, stokbrood of crackers

Zo maak je het

Bereiding: 20 minuten

1. Snijd de perziken doormidden en verwijder de pitten. Verhit een grillpan en vet deze heel licht in met bakolijfolie. Grill de snijkanten van de perziken tot ze bruine streepjes krijgen en haal daarna uit de pan.

2. Maak een saladeschaal op met de rucola, tomaten, perziken en burrata. Druppel er royaal wat olijfolie extra vergine over en breng op smaak met peper en zout. Schep her en der nog wat lepeltjes pesto en garneer als laatste met verse basilicum.

3. Serveer de caprese met de knoflook crostini, stokbrood of crackers.

Iedere maandag vind je hier een recept van Francesca Kookt. Op haar site vind je nog veel meer inspirerende en vooral heerlijke recepten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`