Francesca Kookt

Lekker luxe lunch: steak sandwich

09 september 2019 12:49 Aangepast: 09 september 2019 13:49
Beeld © Francesca kookt

Nou zeggen we wel: lekker voor de lunch - en daar is geen woord aan gelogen - maar deze sandwich doet het ook prima als avondmaaltijd. Wanneer je 'm ook serveert, blije gezichten zijn gegarandeerd!

Het is een klassieker, de steak sandwich, en dat is-ie natuurlijk met een reden. De kruidige, lichtzure smaak van de groene saus combineert perfect met het malse vlees. Met dit recept van Francesca Kookt maak je een echte crowd pleaser.

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen

- 15 gr basilicum
- 15 gr platte peterselie
- 5 gr munt
- 1 teentje knoflook
- 1/2 el witte wijnazijn
- 2 el olijfolie zwarte peper
- zeezout
- 4 biefstukken, op kamertemperatuur
- boter
- olijfolie om te bakken
- 1/2 ui, in halve ringen
- 4 lange ciabattabroodjes, afgebakken
- om te garneren: blaadjes sla en plakjes (cherry)tomaat

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

Maak een groene salsa door de kruiden met de knoflook en azijn fijn te malen. Meng op het laatst de olijfolie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Is de salsa nog te dik, voeg dan extra olijfolie toe.

Bak de biefstukken ‘rosé’ in hete boter met een scheutje olijfolie. Laat daarna 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. In hetzelfde vet bak je de uienringen kort aan. Snijd de biefstukken in dunne plakken.

Beleg een broodje met sla, plakken biefstuk, groene salsa naar smaak, plakjes tomaat en gebakken ui.

Iedere maandag vind je hier een recept van Francesca Kookt. Op haar site vind je nog veel meer inspirerende en vooral heerlijke recepten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`