Rutger Bakt

Bonbons met pralinévulling

04 september 2019 12:11 Aangepast: 04 september 2019 15:26
Beeld © Erik Spronk

Zelf bonbons maken, vereist even wat techniek. Maar dan heb je ook wat: een echte traktatie, die ook nog eens heel leuk is om cadeau te doen!

De basis voor deze bonbons bestaat uit een heerlijke zachte notenpasta. Het recept daarvoor vind je hier. Het tempereren van de chocolade voor het omhulsel is een beetje technisch, maar op de site van Rutger Bakt vind je meerdere manieren om dat gemakkelijk te doen.

Wat heb je nodig?

Voor de vulling

  • 400 gr pralinépasta, op kamertemperatuur
  • 200 gr pure chocolade, gesmolten

Verder nodig

Zo maak je het

Bekleed de binnenkant van een vierkante vorm van 20 centimeter met plasticfolie. Meng de pralinépasta met de gesmolten chocolade en schep dit mengsel vervolgens in de vorm. Dek de vulling af met een laag plasticfolie en druk daarmee de vulling goed en vlak aan. Laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Haal de chocolade-pralinémassa voorzichtig uit de vorm en snijd het in kleine rechthoekjes. Haal de blokjes met behulp van een (bonbon)vork door de getempereerde pure chocolade en laat de bonbons op een stuk bakpapier stollen.

Op deze plek vind je iedere woensdag een recept van Rutger. Trek in nog meer inspiratie? Op Rutger Bakt vind je nog veel meer leuke recepten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`