Francesca kookt

Geroosterde masala kip met snijbonen

26 augustus 2019 11:15 Aangepast: 26 augustus 2019 12:23
Beeld © Francesca Kookt

Stoofgerechten zijn heerlijk, maar wel tijdrovend. Daarom stooft Francesca deze heerlijke Surinaamse masala kip niet, maar roostert het in de oven: net zo lekker en een stuk sneller.

Wat heb je nodig?

Voor vier personen

- 2 el zonnebloemolie
- 2 el masala kerrie specerijen (de Surinaamse versie)
- zout
- 400 gr kippendijen, in grove stukken
- 1 ui, gesnipperd
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 kleine maggiblokjes, verkruimeld
- 1 tl pimentpoeder
- 2 el tomatenpuree
- 1 trostomaat, in stukjes
- 600 gr snijbonen, gesneden
- nootmuskaat

Zo maak je het

Bereiding: 25 minuten

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.

2. Meng de olie, masala en een snuf zout door elkaar in een kommetje. Verdeel de kippendijen over het bakpapier en smeer ze in met de marinade.

3. Zet de bakplaat 15 minuten in de oven en eindig met 5 minuten onder de grill voor een krokant korstje.

4. Verhit ondertussen een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de maggiblokjes, pimentpoeder, tomatenpuree en tomaat toe en bak mee. Roerbak de snijbonen 5 minuten op hoog vuur en zet daarna het vuur laag. Schenk 2 el water in de pan en stoof de snijbonen 15 minuten met de deksel op de pan. Proef en breng op smaak met zout en nootmuskaat.

5. Serveer de kippendijen met de snijbonen. En eventueel witte rijst voor de liefhebbers.

Iedere maandag vind je hier een recept van Francesca Kookt. Op haar site vind je nog veel meer inspirerende en vooral heerlijke recepten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`