Eten

Het eetdagboek van Sofie (27) en Jorrit (28) van ‘Lekker & Simpel’

11 augustus 2019 14:12 Aangepast: 22 augustus 2019 14:52
Sofie en Jorrit van Lekker & Simpel

In de rubriek ‘Het eetdagboek van…’ komt iedere week een foodblogger aan bod die vertelt over wat hij of zij de afgelopen week allemaal heeft gegeten. Deze week zijn het er twee: Sofie en Jorrit van 'Lekker & Simpel'.

Op de foodblog Lekker & Simpel vind je elke dag weer nieuwe lekkere en simpele recepten. “Wij zijn gek op koken en wij vinden het leuk om dit te delen met andere kookliefhebbers”, schrijft het stel op hun blog.  

Sofie (27) en Jorrit (28) proberen van maandag tot en met donderdag redelijk ‘normaal’ en gezond te eten en weinig te snoepen. “Zo proberen we onze dochter Evi het goede voorbeeld te geven”, geeft het duo toe. “In het weekend gaan we vaak ergens lunchen of maken we zelf lekker een borrelplankje."

Op maandag, dinsdag en woensdag koken ze eigenlijk altijd gerechten voor de website Lekker & Simpel. “Vandaar dat we dan vaak een iets andere lunch hebben dan normaal. Mochten we recepten over hebben, eten we die vaak ’s avonds en anders vriezen we ze in.”

Maandag

“We beginnen de week met 2 boterhammen met pindakaas en hagelslag. Die combinatie is echt een aanrader. ’s Ochtends eten we eigenlijk altijd een simpele boterham. In de middag lunchen we met 2 broodjes met zelfgemaakte kip-pesto salade. Deze salade hebben we gemaakt voor een recept op de website. Als gezond tussendoortje eten we een appel en een banaan. ’s Avonds maken we een pasta boursin. Dit is een gerecht dat regelmatig bij ons op tafel staat. Na het avondeten genieten we nog van een bakje yoghurt.”

Dinsdag

“Vandaag starten we met boterhammen en crackers met pindakaas en hagelslag. Daarna zijn we gaan koken voor de website. Dit keer stond er een panini met een omelet op het menu. Om de honger te stillen hebben we tussen het werken door nog een bakje yoghurt met banaan op. ’s Avonds genieten we met z’n drietjes van een kipburger en een Hollandse bloemkoolovenschotel. We sluiten de dag af met een overheerlijke stroopwafel.”

Woensdag

“Onze ochtenden zijn qua beleg niet heel verrassend, maar proberen toch wat af te wisselen door een boterham te wisselen met een cracker of krentenbol. Vandaag gaan we dus voor een krentenbol met pindakaas en een boterham met boter en hagelslag. Tegen de middag hebben een zoete aardappelsoep met kokosmelk op tafel staan. Ook weer een recept voor de website. Dat moet natuurlijk geproefd worden. Tussendoor snoepen we een paar aardbeien en eten we wat biscuitjes tussendoor. Richting de avond maken we samen tortellini met tomatensaus van tomaat, paprika, ui en courgette klaar. Heerlijk!”

Donderdag

“We ontbijten opnieuw met boterhammen met pindakaas en hagelslag. Rond 12 uur genieten we van een croissantje met jam en een boterham met hagelslag. Eind van de middag eten we nog even een appel en banaan om onze maag te vullen. ’s Avonds is het tijd voor een Italiaanse bbq met een caprice salade, pastasalade, kipspiesjes van de bbq en een gepofte aardappel. Als toetje hebben we gepofte appels van de bbq. Superlekker en hartstikke simpel.”

Vrijdag

“Je verwacht het al: we ontbijten met boterhammen en crackers met pindakaas en hagelslag. ’s Middags gaan we met het gezin naar het centrum van Laren. Daar eten we wat poffertjes bij de poffertjeskraam. Onze dochter Evi is daar echt gek op! Tussendoor trakteren we onszelf op een bakje yoghurt met muesli en een banaan. We dineren vrijdagavond met zelfgemaakte tomatensaus met gehakt en bechamelsaus. Tot onze verbazing zitten we daar de hele avond vol van en hoeven we geen toetje meer.”

Zaterdag

“Het is weekend! En dat vieren we met yoghurt en muesli als ontbijt. ’s Middags lunchen we met een tosti met pesto, kaas en tomaat. Smullen! Een paar uur later hebben we weer een beetje trek gekregen en pakken we 2 kiwi’s en een paar koekjes. ’s Avonds staat er een pizza van Turks brood op het menu met paprika, feta, ui, tomatensaus en kaas. Maar het is tenslotte weekend, toch?”

Zondag

“Op zondag ontbijten we wat uitgebreider. Dit keer met een croissantje kaas en een croissant met jam. Tussen de middag maken 2 boterhammen klaar met kaas en tomaat. Rond de klok van 3 uur eten we nog een appel en wat aardbeien. We zijn allebei dol op fruit. ’s Avonds eten we zelfgemaakte bami met een omelet, pindasaus en kroepoek. Als toetje kiezen we voor een bakje yoghurt.”

Reactie van Astrid Postma-Smeets expert in voeding en gezondheid bij het Voedingscentrum: “Goed om te zien dat Sofie en Jorrit zich bewust zijn van de voorbeeldfunctie die ze hebben voor hun dochter. Het gezin eet drie maaltijden per dag en elke dag fruit. Wat opvalt is dat ze echt genieten van het eten. Mijn tip voor Sofie en Jorrit is om bij het ontbijt en lunch vooral voor volkoren brood te kiezen. Een gezonder alternatief voor pindakaas met hagelslag is 100% pindakaas met plakjes banaan of komkommer.”

Sofie en Jorrit maken de laatste tijd regelmatig gepofte appel van de BBQ. Wil je het zelf ook een keer proberen? Klik hier voor het recept. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`