Francesca kookt

Salade met falafel en aubergine

12 augustus 2019 12:13 Aangepast: 12 augustus 2019 13:13
Beeld © Francesca kookt

Een gemakkelijke, voedzame en lekkere maaltijdsalade die je binnen een half uurtje op tafel hebt. Maak 'm één keertje en binnen de kortste keren maakt dit recept van Francesca Kookt deel uit van je vaste repertoire.

Francesca kreeg dit recept van diëtist en voedingsdeskundige Jonathan Klaassen. Die rekende ook nog uit wat de voedingswaarden van deze maaltijd zijn - altijd goed om te weten. Komt-ie: 314 kcal, 9 gram eiwitten, 28 gram koolhydraten, 17 gram vetten en 9 gram vezels, per persoon. 

Wat heb je nodig?

Voor vier personen:

- 2 aubergines
- bakolijfolie
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl gedroogde tijm
- zout
- 250 gr falafel
- olijfolie extra vergine
- 2 el yoghurt
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- zwarte peper 
- 100 gr gemengde sla (bijvoorbeeld mesclun)
- 70 gr zongedroogde tomaat, grofgehakt
- optioneel: handje kiemgroenten of platte peterselie

Zo maak je het

Bereiding: 30 minuten

1. Snijd de aubergines in ronde plakken van circa 1 cm. Leg ze naast elkaar op een plank en kwast in met een mengsel van 2 el bakolijfolie, gerookt paprikapoeder, tijm en zout.

2. Verhit een grillpan en gril daarin de plakken aubergine tot ze zacht zijn en bruine streepjes krijgen. Circa 3 – 4 minuten per kant. Verhit ondertussen een koekenpan en bak daarin de balletjes falafel in 1 el bakolijfolie tot ze bruin zijn. Deze hebben circa 6 – 8 minuten nodig.

3. Klop een dressing van 4 el olijfolie extra vergine , yoghurt, uitgeperste knoflook, peper en zout.

4. Meng de sla en zongedroogde tomaat in een saladeschaal. Verdeel daar de aubergine, falafel en dressing over.

5. Garneer met kiemgroenten of platte peterselie en serveer.

Iedere maandag vind je hier een recept van Francesca Kookt. Op haar site vind je nog veel meer inspirerende en vooral heerlijke recepten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`