Francesca kookt

Zomerse drankjes voor warme dagen

05 augustus 2019 09:15 Aangepast: 05 augustus 2019 10:49
Beeld © DeedyLicious

Met een koud drankje in de tuin hangen, dat is toch wel de fijnste manier om hete dagen en warme avonden door te komen. Met deze recepten van Francesca Kookt maak je van iedere dag een feestje.

De ergste hitte is voorlopig voorbij, maar voldoende drinken blijft natuurlijk belangrijk. En: lekker. Water - plat of bruisend - kan je op smaak brengen met fruit en kruiden. Citroen en munt doen het natuurlijk altijd goed, maar een schijfje sinaasappel, wat frambozen of basilicum doen het ook ontzettend goed. Wil je het nog chiquer? Dan maak je zeker de blits met deze twee drankjes:

Verfrissende citrus mocktail

Heb je een feestje in de tuin of komen er veel dorstige kinderen langs, maak dan eens deze verfrissende citrus mocktail! Een traktatie voor jong én oud.

Wat heb je nodig?

Voor 2 liter:

  • 1700 ml water
  • 200 ml vers grapefruitsap
  • 100 ml suikerwater*
  • 4 takjes verse munt
  • 1 limoen, in partjes of plakjes
  • 1 citroen, in partjes of plakjes
  • ijsblokjes

* Voor 100 ml suikerwater meng je 50 ml water en 50 gr suiker in een steelpan. Verhit en laat de suiker oplossen. Daarna afkoelen en je suikerwater is klaar. Je kunt deze mocktail uiteraard ook zonder het suikerwater maken.

Zo maak je het

Bereiding: 5 minuten

Meng het water, grapefruitsap en suikerwater in een grote kom. Voeg de takjes munt en partjes limoen en citroen toe. Voeg een flinke lading ijsblokjes toe en roer goed door.

Tequila citrus cocktail

Heb je trek in een alcoholisch drankje? Dan is deze Tequila grapefruit cocktail verrassend subtiel en verfrissend. Een heerlijk begin van ieder zomers etentje of barbecue. De mocktail versie - laat dan gewoon de tequila weg en doe er wat extra limoensap bij - is trouwens net zo goed niet te versmaden.

Wat heb je nodig?

Per cocktail:

  • 30 ml tequila
  • 30 ml suikerwater
  • 4 blaadjes munt
  • ijsblokjes
  • 1 flesje of blikje San Pellegrino Aranciata Rossa
  • crushed ijs
  • garnering: citroen, limoen en munt

Zo maak je het

Bereiding: 5 minuten

  1. Meng de tequila, suikerwater, muntblaadjes en een paar blokjes ijs in een cocktailshaker. Shake de boel goed.
  2. Vul een cocktailglas voor de helft met crushed ijs. Schenk daar het tequila-mengsel over door een zeefje. Schenk bij met de San Pellegrino Aranciata Rossa tot net onder de rand.
  3. Garneer met partjes citroen, limoen en blaadjes munt en serveer direct.

Iedere maandag vind je hier een recept van Francesca Kookt. Op haar site vind je nog veel meer inspirerende en vooral heerlijke recepten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`