Francesca kookt

Tacotubs met fajita kip, spinazie en avocado

01 juli 2019 11:00 Aangepast: 02 juli 2019 08:06
Beeld © Wendy van Bree fotografie

De Texaans-Mexicaanse keuken, kortweg: Tex Mex, verenigt het beste van drie werelden. En je kan er veel meer mee maken dan de gebruikelijke taco's of tortilla's. Kijk maar naar deze vrolijke tacoschuitjes van Francesca Kookt.

Tex Mex gerechten zijn ontstaan uit een mix van originele Mexicaanse, Spaanse en Amerikaanse invloeden. En die rijke achtergrond proef je erin terug. Maar weinig mensen weten hoe gevarieerd die keuken eigenlijk is, zeker tegenwoordig. Neem bijvoorbeeld deze handige tacoschuitjes, ook wel 'tubs' genoemd. Handig om te eten en ook voor de kinderen heel leuk om te vullen! En dat doen we deze keer niet traditioneel met rund en bonen, maar juist wat lichter, met kip en spinazie.

Wat heb je nodig?

Voor vier personen:

- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 300 gr kipfilet
- 4 lente-uitjes
- 2 rijpe avocado’s
- 100gr cherrytomaten
- 1 potje salsa
- 100 gr geraspte belegen kaas
- flinke hand gesneden ijsbergsla
- flinke hand spinazie
- 1 pak tacotubs
- olijfolie
- 1 zakje fajita kruidenmix (of maak de mix zelf volgens dit recept)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

Verwarm de oven voor op 125 graden. Snijd de paprika’s en kipfilet in blokjes en de lente-uitjes in ringetjes. Snijd de avocado in blokjes (besprenkel eventueel met citroensap) en halveer de cherrytomaten. Zet de avocado, cherrytomaten, potje salsa, bakje geraspte kaas en gesneden ijsbergsla alvast op tafel. Verwarm de taco tubs 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Zet een grote pan of wok op het vuur en bak de blokjes kip rondom bruin en gaar aan in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de blokjes paprika toe en bak nog 2 minuten mee. Strooi de inhoud van het zakje fajita kruidenmix in de pan en bak mee. Nu komen de spinazie en lente-uitjes erbij. Blijven roerbakken totdat de spinazie is geslonken. Schep over in een schaal en serveer op tafel met de verwarmde tubs.

De laatste stap doe je gezellig met elkaar aan tafel. Vul een tub met ijsbergsla en het fajita kipmengsel. Garneer naar eigen inzicht met blokjes avocado, cherrytomaat, geraspte kaas en de salsa. Geniet ervan!

Iedere maandag vind je hier een recept van Francesca Kookt. Op haar site vind je nog veel meer inspirerende en vooral heerlijke recepten.

`