Een recept van Caroline Hwang

Mocktail: munt-ananasspritzer

11 juli 2019 23:27 Aangepast: 12 juli 2019 11:47

Drink je (even) geen alcohol, maar heb je toch zin in een traktatie in de zon? Maak dan deze frisse mocktail!

Dit heb je nodig (voor 1 glas):

  • Bruiswater om af te vullen
  • 60 g ananas, geschild en grof gesneden
  • 55 g compote van gegrilde ananas
  • 3 takjes munt, plus een paar voor de garnering
  • Mooie stukken ananas voor de garnering

Extra nodig: mojitoglas

Zo maak je het:

Kneus de ananas en de munt tot een egale laag onder in het glas. Doe er ijs en de ananascompote bij, vul vervolgens af met bruiswater. Roer en geef met een plak ananas en een takje munt.

Zo maak je compote van gegrilde ananas:

  • 460 g ananas geschild en in de lengte in plakken gesneden
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 125 ml water

Verwarm de gril voor. Leg de plakken ananas in één laag op bakpapier. Gril tot de ananas begint te kleuren . Doe de suiker eroverheen en laat onder de gril karamelliseren. Laat afkoelen, pureer in de blender en voeg zo nodig water toe. In de koelkast 7 tot 10 dagen houdbaar.

Mocktails
Even geen zin in alcohol? Neem een mocktail. Mocktails zijn niet zomaar alcoholvrije drankjes, ze worden op dezelfde manier gemaakt als echte cocktails. Van een virgin mojito tot een spicy sparkling yuzu. In het boek Mocktails vind je 80 originele, verrassende en creatieve mocktails en 20 basisrecepten. Zo kun je je gasten toch een origineel en lekker drankje inschenken, zonder dat het er saai uit ziet. Caroline Hwang laat je kennis maken met meer dan 80 originele cocktails en 20 basisrecepten.
 

`