Een recept van Donal Skehan

Traag gegaarde witte-wijnkip

05 juli 2019 05:15 Aangepast: 05 juli 2019 11:39

Geef bij deze stoofpot van romige kip knapperig brood om de saus mee te deppen of rijst. Voor dit recept gebruik je een droge, frisse witte wijn zoals sauvignon blanc of pinot grigio, daar worden de kippenpoten lekker mals van tijdens het langzaam garen.

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 2 el olijfolie
  • 4 kippenpoten
  • 1 grote ui, in dunne ringen
  • 1 bol knoflook, tenen los en gepeld
  • 3-4 takjes dragon
  • 600 ml witte wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • Schepje double cream of crème fraîche
  • hand fijngehakte bladpeterselie
  • zwarte peper en zeezout

Extra nodig: Stoofpan met deksel

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C).

Verwarm de olie in een grote stoofpan op matig hoog vuur. Bestrooi de kippenpoten rondom met peper en zout, braad ze bruin aan, haal ze uit de pan en zet ze apart.

Doe de uiringen in de stoofpan en fruit ze 10 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook, kip, dragon, witte wijn en bouillon toe en breng aan de kook.

Doe een deksel op de pan en zet de pan 45 minuten in de oven. Haal dan het deksel eraf en zet nog 20 minuten in de oven of tot de kip botermals is.

Laat de kip rusten op een schaal, zet de stoofpan weer op matig hoog vuur en laat de saus nog wat inkoken tot hij blijft ‘hangen’ aan de bolle kant van een lepel. Voeg de room of crème fraîche toe, breng zo nodig nog op smaak en roer de peterselie erdoor. Lepel de saus over de kip en dien op.

Meals in Minutes
Het nieuwe boek van Donal Skehan Meals in Minutes gaat over eerlijk, echt, snel eten met simpele ingrediënten. Elk recept kent handige kooktechnieken en slimme shortcuts die garanderen dat er razendsnel een verrukkelijke maaltijd op tafel staat. Doorbreek de sleur van het dagelijks ‘moeten’ koken en laat je inspireren door hoofdstukken vol one pot, one pan en six-or-less-recepten. Gegarandeerd gedoe-vrij en vol van smaak!

`