Francesca kookt

Gnocchi met venkel en wortel

24 juni 2019 12:00 Aangepast: 24 juni 2019 13:30
Beeld © Wendy van Bree fotografie

Ze zijn hun gewicht in goud waard, van die gerechten die makkelijk, gezond, betaalbaar en ook nog ontzettend lekker zijn. Deze gnocchi van Francesca Kookt heb je op een drukke doordeweekse avond zo in elkaar.

Gnocchi belanden vaak in een pan met kokend water, maar je kan ze ook perfect roerbakken of in de oven bereiden. Zoals in dit recept voor gnocchi met venkel, wortel en Parmezaanse kaas. Een makkelijk te bereiden vegetarisch gerecht waarvoor je weinig ingrediënten nodig hebt. En dat doet niets af aan de smaak.

Dit heb je nodig?

Voor 4 personen:

- 1 sjalot - 2 teentjes knoflook - 400 gr wortel of winterpeen - 1 venkel - bakolijfolie - zout - 1 blik (400 gr) tomatenblokjes met basilicum - 500 gr gnocchi  - zwarte peper - 1 stuk Parmezaanse kaas

Zo maak je het

Bereiding: 20 minuten + Oven: 15 - 20 minuten

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een grote ovenschaal in.

2. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Rasp de wortel en venkel fijn in de keukenmachine of met een handrasp.

3. Verhit een hapjespan en fruit hierin de sjalot en knoflook in 1 el bakolijfolie met een snuf zout. Schenk het blik tomatenblokjes erbij en roer de gnocchi, wortel en venkel erdoor. Laat dit circa 5 minuten pruttelen terwijl je af en toe roert. Proef daarna en breng naar wens verder op smaak met zout en peper.

4. Schep het geheel over in de ovenschaal en rasp hier een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas over. Zet 15 – 20 minuten in de oven tot de saus bubbelt en de bovenkant een bruin korstje heeft gekregen.

Tip: voeg ook eens wat plakjes mozzarella toe voordat de schaal in de oven gaat.  

Iedere maandag vind je hier een recept van Francesca Kookt. Op haar site vind je nog veel meer inspirerende en vooral heerlijke recepten.

`