#dfp-billboard1 [id^="google_ads_iframe_"], #dfp-halfpage1 [id^="google_ads_iframe_"] { margin-right: auto; margin-left: auto; }
Zomers recept

Aardappelsalade met korianderpesto & verse kruiden

21 juni 2019 05:36 Aangepast: 23 juni 2019 11:15

Dit weekend een bbq? Maak dan eens deze aardappelsalade met pesto van koriander, dat geeft een heerlijk aroma. De salade past heel goed bij rundvlees.

Dit heb je nodig  voor 4 personen:

  • 600 g kleine, nieuwe aardappelen
  • 1 rode ui
  • 50 g vers gedopte erwten, of gebruik diepvriesdoperwten
  • handvol erwtenscheuten

Voor de pesto

  • bosje koriander
  • 3 el gezouten pinda’s
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el plantaardige olie, bijv. olijfolie
  • limoensap
  • zout en peper

Zo maak je het:

Schrob de aardappelen schoon en kook ze 10-12 minuten in licht gezouten water tot ze gaar, maar nog wel stevig zijn. Laat ze wat afkoelen. Halveer de aardappelen als ze aan de grote kant zijn.

Doe voor de pesto de koriander, pinda's, knoflook en olie in een blender en meng tot een gelijkmatige massa. Breng de pesto op smaak met limoensap, zout en peper.

Meng de lauwwarme aardappelen met de pesto. Snipper de rode ui en voeg met de erwten toe aan de salade. Garneer voor het serveren met de verse erwtenscheuten.

Salade in zes stappen
Met een salade als maaltijd zit je zo aan je gezonde portie groenten en gezonde granen. In Salade in 6 stappen van Ditte Ingemann leer je aan de hand van heerlijke recepten de lekkerste salades op tafel zetten. Of je nu zin hebt in een frisse salade on the side of een goedgevulde maaltijdsalade, met dit boek maak je net zo lekkere salades als in de hippe saladbars.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`