Eten

Healthy Recept: pompoen uit de oven met burrata, spinazie en pesto

27 oktober 2019 09:31 Aangepast: 07 november 2019 14:25
Leonie ter Veld - Gewoon wat een studentje 's avonds eet

Foodblogger Leonie ter Veld (29) van 'Gewoon wat een studentje ’s avonds' eet noemt zichzelf geen topkok en al helemaal geen goede bakker, maar is wel dol op lekker eten.

Op haar website deelt ze wat voor lekkere dingen ze iedere week eet. Zo kwam ze tijdens het improviseren bijvoorbeeld op een heel lekker recept met pompoen, burrata, spinazie en pesto. “Als hoofdgerecht lijkt het me wat eentonig, maar als lunch is het een toffe optie”, zegt Leonie. 

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 bol burrata
  • Basilicumpesto
  • Handje spinazie
  • 600 gram pompoenstukjes
  • Cayennepeper
  • Scheutje olijfolie

Bereiding

  • Meng de pompoenstukjes met een scheutje olijfolie en wat cayennepeper (deze kruiden zijn vrij scherp, dus pas op dat je er niet meteen te veel bij doet). 
  • Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en verdeel de pompoenstukjes over de bakplaat.
  • Zet het minimaal 20 minuten op 180 graden in de oven. Het is klaar als de pompoen een beetje bruin kleurt en ‘ie in ieder geval zacht is.
  • Verdeel dan wat verse spinazie over de bakplaat met pompoen, wat burrata en top af met basilicumpesto.
  • Je kunt alles bij elkaar schrapen en in een schaal doen en als salade serveren, maar het eigenlijk mooier om het gewoon op de bakplaat te serveren. 

Benieuwd wat voor lekkers Leonie allemaal in een week eet? Voor Healthy Fest heeft ze een week lang een eetdagboek bijgehouden. Je leest haar dagboek hier

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`