Recept van Antoinette Coops

Semifreddo met kersen

31 mei 2019 06:06 Aangepast: 31 mei 2019 12:51

Er zit supermooi weer aan te komen, dus het is tijd voor een verkoelend toetje!

Dit heb je nodig (voor 10-12 porties):

  • 175 ml kersensiroop uit een pot amarena-kersen (of zelfgemaakt)
  • 400 ml slagroom
  • 100 g witte en roze meringue
  • 200 ml yoghurt
  • 2 eiwitten
  • amarena-kersen

Ook nodig

cakeblik met inhoud 1,75 liter of groter

Zo maak je het:

Schenk siroop en slagroom in een kom. Klop er lobbige room van. Roer de meringues en yoghurt losjes door de room. Klop de eiwitten tot stijve pieken. Spatel de eiwitten voorzichtig door het roommengsel.

Pak een stuk bakpapier, hou het onder de kraan en wring het uit. Bekleed de cakevorm met het bakpapier en verdeel de semifreddo gelijkmatig over het blik. Laat de semifreddo minstens 3 uur opstijven in de vriezer.

Heeft de semifreddo een nachtje in de vriezer gezeten, zet hem dan 20 minuten voordat je hem wilt serveren in de koelkast.

Serveer de semifreddo met een sliert kersensiroop en een paar amarena-kersen.

Mangiamo!
In Mangiamo! deelt Antoinette Coops de lekkerste streekgerechten uit de Noord-Italiaanse Veneto en laat ze je uitgebreid proeven van la dolce vita. Geniet van bijzondere gnocchi van de almboerderij, verrassend gevulde pasta, stoofpotjes van verbazingwekkende soorten vlees en ouderwetse peperkoekjes die je vlak voor de maaltijd eet. Elk recept wordt bovendien ingeleid met een verhaal om van te smullen en de inwoners van de streek komen uitgebreid aan het woord.
 

`