Een recept van Gwyneth Paltrow

Gepocheerde eieren op een bedje van gebakken groenten

23 mei 2019 09:46 Aangepast: 24 mei 2019 10:19

Ja, pocheren is een uitdaging, maar de beloning – een zacht eitje op een bedje van gebakken groenten – is groot!

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

  • 2 el olijfolie
  • klein handje prei, in dunne ringetjes
  • 150 g gehakte snijbietbladeren
  • zout of zeezoutvlokken
  • 2 grote eieren
  • versgemalen zwarte peper

Zo maak je het:

Breng een grote pan water tegen de kook aan.

Verhit intussen in een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag de olijfolie op laag tot halfhoog vuur. Voeg de ringetjes prei toe en bak ze 3 minuten. Roer dan de snijbiet erdoor en een flinke mespunt zout.

Breek de eieren boven kleine kopjes en voeg ze om de beurt toe aan het kokende water waar je een draaikolk in hebt gemaakt door met een lepel snelle, grote rondjes door de pan te draaien. Laat het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk in de pan glijden zodat het eiwit rondom de dooier kan stollen. Pocheer elk ei 2½ minuut, of tot het eiwit volledig gaar is maar de dooier nog zacht aanvoelt als je er zachtjes op drukt met je vingertop. Haal de eieren er met een spatel uit zodat ze heel blijven.

Verdeel de groenten over twee borden, leg op elk groentebedje een gepocheerd ei en bestrooi met zout en peper.

Eet, reset, heal van Gwyneth Paltrow
Gezond en lekker sluiten elkaar niet uit. Dat bewijst Gwyneth Paltrow in haar nieuwe boek Eet, reset, heal. In haar meest ambitieuze kookboek tot nu toe vind je meer dan 100 recepten met heerlijk eten om te herstellen, resetten en terug in balans te komen. In haar boek voldoen alle maaltijden aan de basisprincipes van clean eating. Daardoor zijn de recepten ook geschikt voor mensen met een voedselgevoeligheid. In de recepten ligt de focus niet op wat er ontbreekt op je bord, maar juist op wat er wel op ligt.
 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`