Francesca kookt

Salade met grote garnalen en mais

27 mei 2019 10:24 Aangepast: 27 mei 2019 14:26
Beeld © Wendy van Bree fotografie

Mais en boter gaan ontzettend goed samen. Je kan het gewoon zo van een lekker gegrild of gekookt en beboterd kolfje afbijten natuurlijk, maar je kan er ook iets creatievers mee doen. Kijk maar naar deze mooie salade van Francesca Kookt.

Kliekjes kunnen ontzettend inspirerend zijn. Dus toen Francesca een restje kruidenboter over had, verzon ze er meteen wat leuks mee: maiskorrels met kruidenboter uit de oven. Klinkt dat niet waanzinnig? Nog wat extra groente en gebakken garnalen erbij, en je zet met gemak een gezonde en lekkere maaltijd op tafel. 

Wat heb je nodig?

Voor vier personen:

- 2 maiskolven
- 2 el kruidenboter (kijk hier voor het zelfmaakrecept)
- olijfolie, extra vergine
- sap en rasp van 1 citroen
- zout
- peper
- 400 gr grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
- olijfolie om in te bakken
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 krop baby romaine sla, blaadjes grofgehakt
- ½ komkommer, in stukjes
- 4 wortels, in repen
- 2 avocado’s, in stukjes
- handje verse platte peterselie, grofgehakt
- handje verse munt, grofgehakt
- om erbij te serveren: stokbrood

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.

2. Snijd de mais met een scherp mes van de kolven. Meng met de kruidenboter en verdeel gelijkmatig over het bakblik. Rooster 15 – 20 minuten in de oven en schep halverwege om.

3. Klop een dressing van 6 el olijfolie extra vergine, 3 el citroensap, zout en peper.

4. Bak de garnalen 5 minuten in een koekenpan met 2 el bakolie en de knoflook. Roer op het laatst de citroenrasp erdoor en breng op smaak met zout en peper.

5. Maak een grote schaal op met de sla, komkommer, wortel, avocado, garnalen en mais. Verdeel de dressing erover en garneer met de peterselie en munt.

6. Serveer deze salade met grote garnalen en geroosterde mais met stokbrood en de overgebleven kruidenboter.

Iedere maandag vind je hier een recept van Francesca Kookt. Op haar site vind je nog veel meer inspirerende en vooral heerlijke recepten.

`