Een recept van Donal Skehan

Salade met feta uit de oven

10 mei 2019 06:33 Aangepast: 10 mei 2019 12:06

Een nét iets andere Griekse salade. De feta uit de oven contrasteert goed met de knapperige frisse sla. Een drupje zoete bloemenhoning over de gebakken feta bij het serveren geeft de salade nog iets extra’s.

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

  • 200 g feta
  • 1 kleine rode chilipeper, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 el olijfolie

Voor de salade:

  • 1 komkommer, in de lengte gehalveerd, zaadlijsten verwijderd en in plakjes
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1/2 rode ui, in dunne ringen
  • 200 g groene en zwarte olijven, ontpit
  • 1 el rodewijnazijn
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • versgemalen zwarte peper en zeezout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C).

Doe de feta in een kleine bakvorm en strooi er de chilipeper, knoflook en oregano over. Bedruppel met olijfolie en zet de kaas 10 minuten in de oven.

Doe alle ingrediënten voor de salade in een kom en hussel ze grondig. Breng op smaak met wat peper en zout.

Schik de salade op een schaal, leg de feta erop en serveer het gerecht.

Eet. Leef. Reis.
Donal Skehan is een Ierse kookboekenschrijver, foodfotograaf, tv-presentator en YouTube-ster. In zijn boek Eet. Leef. Reis. komen drie dingen samen die voor Donal belangrijk zijn: goed eten, een evenwichtige levensstijl en wereldwijd inspiratie opdoen. Hij beschrijft gerechten uit de hele wereld, opgebouwd rond drie thema's: ‘Eet’ is gewijd aan snelle, gezonde gerechten, zoals salades en comfortfood. ‘Leef’ richt zich op energierijke en voedzame gerechten, van een powerontbijt tot superfoodsnacks. En ‘Reis’ bevat recepten die geïnspireerd zijn op zijn wereldwijde omzwervingen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`