#dfp-billboard1 [id^="google_ads_iframe_"], #dfp-halfpage1 [id^="google_ads_iframe_"] { margin-right: auto; margin-left: auto; }
Een recept van Food Bandits

Paastaart

19 april 2019 08:51 Aangepast: 19 april 2019 12:39

Als je de familie eens wilt verrassen met iets zoets dit paasweekend, dan is deze kokos-aardbeientaart van Food Bandits een echte aanrader.

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

  • 20 g havermout
  • 40 g amandelmeel
  • 50 g rijstmeel
  • snuf zout
  • 120 g kokosrasp
  • 40 g kokosboter, gesmolten
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el rijstsiroop (verkrijgbaar bij de biowinkel)

Voor de vulling:

  • 150 g blanke amandelen
  • 150 g aardbeien
  • 1 banaan, in plakjes
  • 1 el rijstsiroop (verkrijgbaar bij de biowinkel)
  • 100 g kokosboter, gesmolten
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el citroensap

Ook nodig: een keukenmachine, een springvorm (doorsnede 18 cm) en bakpapier.

Zo maak je ’m:

Verwarm de oven voor op 180 ˚C en week de amandelen minimaal 1 uur in lauwwarm water. Je kunt ze ook de hele nacht laten staan. Deze amandelen worden gebruikt om de vulling te maken.

Bekleed een springvorm met een vel bakpa­pier en begin met het maken van de bodem van de taart. Meng in de keukenmachine de havermout, het amandelmeel, rijstmeel en zout. Voeg daarna de kokosrasp toe en laat de machine nog een minuut draaien.

Giet de kokosboter bij het meelmengsel en vervolgens het vanille-extract en de rijstsiroop. Laat de keukenmachine draaien totdat er dikke kruimels ontstaan. Deze kruimels zijn vettig en plakkerig.

Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en zorg voor een opstaan­de rand van 1 cm hoog. Druk deze goed aan en prik met een vork wat gaatjes in de bodem van de vorm. Bak de bodem gaar in 20 minuten of totdat de bodem goudbruin kleurt. Laat de bodem een kwartier afkoel­en.

Meng voor de vulling de geweekte amande­len, de aardbeien, de banaan, de rijstsiroop, de kokosboter, het vanille-extract en de citroensap tot een glad mengsel. Dit duurt ongeveer twee minuten in de keukenma­chine. Schenk de vulling op de voorgebak­ken bodem en plaats de taart minimaal 3 uur in de koelkast.

Andere koek
Eet je plantaardig, heb je een voedselintolerantie of -allergie of wil je gewoon bewust maar wel lekker snoepen? Dan is het mooie bakboek Andere koek van Food Bandits echt iets voor jou. Vrijwel elk recept is glutenvrij en lactosevrij, vegan en met alleen natuurlijke suikers. Want niets is zo lekker als zelfgebakken taart en geen betere start van de dag dan met een grote stapel pannenkoeken. Ook als je niet alles mag of wilt eten! Mét styling- en fotografietips, voor alle foodbloggers to be.
 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`