Recept van de week

Broodjes met mozzarella & pesto

08 april 2019 19:13 Aangepast: 15 april 2019 12:06

Maak deze broodjes voor de lunch en je weekend verandert in een minivakantie naar de Middellandse Zee.

Dit heb je nodig: 

  • 4 witte harde broodjes
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 tomaten
  • 30 g olijven zonder pit, bij voorkeur kalamata
  • keukentouw

Voor de pesto 

  • 3 plantjes verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 50 g pijnboompitten
  • 75 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 100-150 ml olijfolie
  • zout en zwarte peper

Zo maak je het:

Schil de knoflook. Mix de knoflook en de pijnboompitten in een hakmolentje fijn maar korrelig. Haal de blaadjes van het basilicum en doe ze samen met de parmezaan en de olijfolie bij het knoflook-notenmengsel. Mix alles tot een glad mengsel en breng het op smaak met zout en peper.
Snijd de bovenkant van de broodjes. Hol de onderkanten uit door het brood binnenin te verwijderen. Bewaar de bovenkanten.
Snijd de mozzarella en tomaat in plakjes. Hak de olijven.
Leg de mozzarella op de bodem van de broodjes. Vul ze verder met de olijven en tomaten en schep er wat pesto op.
Leg de bovenkanten op de broodjes en bind de broodjes dicht met keukentouw.
Gril het brood op indirecte warmte gedurende 3-4 minuten aan elke kant. Serveer ze warm.

Vega BBQ
Met de recepten uit Vega BBQ kun je meer dan genoeg inspiratie opdoen voor een vegetarische barbecue. Het boek begint met een uitgebreide uitleg over het aansteken van de barbecue, grilltechnieken en grilltijden van diverse groenten, fruit en andere ingrediënten als kaas en tofu. Dan is het tijd voor de recepten: gegrilde avocado met misodressing, gegrilde zoete-aardappelsalade, gevulde savooiekool met artisjokkencrème en gegrilde amarettoperen met pistachekaramel. Het klinkt allemaal even heerlijk. Stook het vuurtje dus maar lekker op!
 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`