Francesca kookt

Asperges, maar dan anders

15 april 2019 06:00 Aangepast: 15 april 2019 11:54
Beeld © Francesca kookt

Witte asperges eet je met ham, ei en botersaus, toch? Of een stukje zalm als je eens wild wil doen. Nou, dat hoeft helemaal niet! Kijk maar eens naar deze heerlijke variatie van Francesca Kookt.

Dit verrassende gerechtje is hartstikke makkelijk te maken en ook nog een favoriet voor het hele gezin. De Italiaanse gnocchi combineren prima met Hollandse garnalen en het witte goud. Een groene salade van romaine- of kropsla, met daarover een dressing van extra vergine olijfolie, witte wijnazijn, zout en peper, geeft een frisse noot. De bieslook maakt het hele gerecht af.

Wat heb je nodig?

Voor vier personen:

- 100 gram Hollandse garnalen
- 500 gram witte asperges, geschild en de 'houten' onderkanten verwijderd
- 400 gram gnocchi
- 1 gesnipperde sjalot
- 10 sprietjes bieslook, grofgehakt
- 150 ml room
- boter
- olijfolie om in te bakken
- zwarte peper
- zeezout

Zo maak je het

De bereiding kost je ongeveer 25 minuten:

1. Breng een pan water (groot genoeg om de asperges liggend in te leggen) aan de kook met een snuf zout en een klontje boter. Een smalle, hoge aspergepan werkt natuurlijk ook. Leg de asperges in het water en laat deze 6 tot 8 minuten koken tot ze beetgaar zijn. De kooktijd is afhankelijk van de dikte. Als je er eentje in het midden op een vork prikt, en de uiteindes een beetje naar beneden hangen, zijn ze gaar en haal je ze uit de pan.

2. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking in hetzelfde water van de asperges. Giet daarna af. Houd de gekookte gnocchi apart.

3. Zet de pan zonder het kookvocht weer terug op het vuur en fruit het fijngehakte sjalotje aan met een snufje zout 2 minuten in 1 el olie. Schenk de room erbij, roer door en laat 5 minuten zacht pruttelen.

4. Snijd in de tussentijd de asperges in stukken.

5. Zet het vuur lager, schep de gnocchi en asperges door de roomsaus en verwarm. Proef en breng op smaak met zwarte peper en eventueel nog wat zout.

6. Schep een portie gnocchi op een bord en garneer met Hollandse garnalen en bieslook. Serveer direct.

De komende tijd vind je hier iedere maandag een recept van Francesca. Trek in nog meer inspiratie? Op Francesca Kookt vind je veel meer leuke recepten.

`