#dfp-billboard1 [id^="google_ads_iframe_"], #dfp-halfpage1 [id^="google_ads_iframe_"] { margin-right: auto; margin-left: auto; }
Recept van de week

Salade met bietjes en bramen

21 maart 2019 12:29 Aangepast: 15 april 2019 12:07

De lente is begonnen, dus we kunnen ons wel weer eens aan een salade wagen. Zoals deze met bietjes en bramen, heerlijk!

Dit heb je nodig:

  • 800 gr bieten (een mix van allerlei kleuren of gewoon allemaal rood, wat je maar kunt vinden; je kunt het blad ook in de salade verwerken, als je wilt)
  • 80 g rucola
  • 80 g babyspinazie
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • 70 g pompoenpitten
  • 160 g geitenkaas
  • 200 g bramen
  • 40 g walnoten

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels walnootolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel rode-wijnazijn
  • 1 teen knoflook, fijn geraspt
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Was de bieten, maar schil ze niet. Wrijf ze in met een beetje olijfolie, wikkel ze in een dubbele laag aluminiumfolie en leg de ‘pakketjes’ in een braadslede. Zet het geheel circa 1. uur in de oven, tot de bieten zacht zijn. De bieten zijn natuurlijk niet allemaal even groot: kleine exemplaren zullen eerder gaar zijn. Controleer dus goed en haal de bieten een voor een uit de oven, zodra ze klaar zijn.

Laat de bieten even afkoelen. Snijd dan de onder- en bovenkant eraf en wrijf de schil er voorzichtig van af. Dit gaat heel makkelijk, maar let op: bieten geven behoorlijk af op je handen, dus draag eventueel wegwerphandschoenen. Snijd de bieten vervolgens in onregelmatige stukjes en doe ze in een grote mengkom. Voeg ook de rucola, spinazie, ui en pompoenpitten toe, en het bietenblad – als je dat gebruikt.

Stop alle ingrediënten voor de dressing in een schoon jampotje met een deksel en schud alles 1 minuut goed door (of roer de ingrediënten in een kommetje door elkaar). Schenk de helft over de salade en meng alles voorzichtig met je handen. Verdeel de salade dan over een serveerschaal en strooi de geitenkaas en bramen erover. Verkruimel tot slot de walnoten over de salade en besprenkel alles met de rest van de dressing.

Super salade
Van frisse, zomerse salades tot stevige, winterse kommen: in Super salade vind je genoeg inspiratie voor maaltijden waarin de heerlijkste groenten en kruiden centraal staan. Met de 60 verrassende recepten maak je van salades een doordeweekse feestmaaltijd, het hele jaar door. 
 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`