Recept van de week

Pizzabagels

06 maart 2019 11:05 Aangepast: 15 april 2019 12:07

Geef je dit weekend een borrel of feestje? Maak dan eens deze pizzabagels. Kies voor de topping je favoriete groenten, kazen en vlees of maak een vegetarische variant. Iedereen blij!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 rol pizzadeeg
  • 100 g tomatensaus
  • 1 bol mozzarella, in stukjes
  • 10 kerstomaatjes
  • 4-5 champignons, in plakjes
  • 10 groene en zwarte olijven, ontpit en in stukjes
  • 1 handvol rucola
  • 1 plak rauwe ham

Zo maak je het:

Rol het deeg uit. Steek met een kommetje 4 cirkels uit het deeg en steek met een glas of borrelglas een rondje uit het midden van elke deegcirkel.

Bestrijk met de tomatensaus en leg er stukjes mozzarella op.

Varieer vervolgens met de smaken: leg op sommige bagels kerstomaatjes, op andere plakjes champignon en op weer andere stukjes olijf.

Bak de bagels 10 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C. Haal ze uit de oven en verdeel de rucola over de pizzabagels. Leg stukjes rauwe ham op de bagels met kerstomaatjes.

Serveer warm of op kamertemperatuur.

Pizzadeeg
Met dit toegankelijke kookboek van Guillaume Marinette heb je meer dan genoeg inspiratie om de meest lekkere én makkelijke hapjes op tafel te zetten. Leuk bij een borrel of een feestje. Je vindt er gerechten met vlees, vis, vegetarische en zelfs veganistische opties zodat al jouw gasten gezellig mee kunnen eten. Alle gerechten uit Pizzadeeg zijn makkelijk te maken en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Je staat kort in de keuken, want zodra het in de oven zit, kun jij terug naar de gasten.
 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`