Recept van de week

Gevulde courgette met ratatouille

09 januari 2019 12:15 Aangepast: 15 januari 2019 10:55

Eet deze week eens vegetarisch. Deze gevulde courgette met ratatouille is simpel te maken en buitengewoon smakelijk.

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 aubergine in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 2 courgettes, over de lengte gehalveerd en uitgehold (gaat gemakkelijk met een bolletjessteker), laat 1,5 cm vanaf de rand zitten, uitgeholde vruchtvlees fijngehakt
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 gram
  • 1 flinke el (light)roomkaas (dikke Griekse yoghurt; crème fraîche kan eventueel ook)
  • handje geraspte kaas
  • verse basilicum voor garnering

Nodig: hapjespan en ovenschaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° C.

Bestrijk de courgettes met wat olijfolie en bestrooi met een beetje zout. Leg ze in een ovenschaal en bak ze 15 tot 20 minuten in het midden van de oven tot ze iets zachter zijn, maar nog wel stevig genoeg om te vullen.

Verhit ondertussen een hapjespan met een scheut olijfolie en bak op laag vuur de ui en de knoflook tot de ui glazig en zacht is. Voeg de aubergine toe samen met een extra scheut olijfolie (aubergine zuigt de olie op als een spons), bak 7 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 10 minuten verder tot al het vocht uit de groenten verdampt is en de groenten lekker zacht zijn. Voeg indien nodig tussentijds nog wat extra olijfolie toe zodat de groenten smeuïg blijven.

Voeg de tomatenpuree toe aan de groenten en bak 2 minuten mee. Roer tot slot de roomkaas door de ratatouille. Proef en breng indien nodig nog extra op smaak met zout en peper.

Vul de courgettes met de ratatouille en bestrooi met de geraspte kaas. Bak 5 à 10 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is. Bestrooi vlak voor serveren met de basilicumblaadjes.

Koken met KeukenLiefde
"Wat eten we vandaag?" is de dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Annemiek Verweij van het populaire foodblog KeukenLiefde vindt het avondeten het gezelligste moment van de dag. Daarom schreef ze een kookboek met uitsluitend hoofdgerechten. Koken met KeukenLiefde bevat 75 heerlijke en toegankelijke hoofdgerechten voor elke dag. De gerechten zijn verdeeld in de hoofdstukken kip, vlees, vis­ en vega. Wat we vandaag eten? Met dit boek heb je elke dag een smakelijk antwoord op die vraag.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`