Recept van de week

Feestelijk kersttoetje

08 december 2019 08:08 Aangepast: 09 december 2019 08:40

Het grote voordeel van deze cranberrygranaatappel-charlotte is dat je er zelfs na een kerstdiner van zes gangen nog wel een beetje van kunt eten, want hij is lekker licht en fris.

Ingrediënten voor 1 taart (circa 8 personen):

VOOR DE TAART

  • 5 blaadjes gelatine
  • 5 el cranberrycompote
  • 1 el granaatappelsiroop
  • 350 ml slagroom
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 350 gram skyr
  • 350 gram lange vingers
  • 200 gram granaatappelpitten
  • poedersuiker voor garneren

BAKGEREI

  • kom of pan van 16cm doorsnede (circa 1,4 liter)
  • elektrische handmixer
  • decoratielint

Bereiding:

GELEI MAKEN
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verhit 2 eetlepels cranberrycompote met de granaatappel­siroop in een pan op halfhoog vuur. Neem de pan van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine door de siroop.

PUDDING MAKEN
Klop de slagroom stijf met de kristalsuiker. Spatel de gelei, de rest van de cranberrycompote en de skyr er zo luchtig mogelijk door. Schep het roommengsel in de pan en bedek het met een deel van de lange vingers. Laat de pudding minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.

PUDDING VERSIEREN
Stort de pudding op een mooi bord en zet de rest van de lange vingers er rechtop tegenaan. Strik het lint erom en verdeel de granaatappelpitten over de pudding. Bestuif hem heel licht met poeder-suiker. Een tip voor bij het storten van de charlotte: wikkel de pan in een hete en vochtige keukendoek.

Heel Holland Bakt mee Feest
Bakkend Nederland opgelet: met Heel Holland Bakt mee Feest maak je van elke gelegenheid een feestje. Want als het buiten koud is en met kerst voor de deur, krijgt iedereen zin in lekkers uit de oven. In dit heerlijke, makkelijke, stap-voor-stap bakboek bak je trouwens ook heerlijk met Pasen, Moederdag, verjaardagen en eigenlijk op elk moment dat het feest is.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore