Recept van de week

Crostini met prosciutto

23 oktober 2018 09:40 Aangepast: 26 oktober 2018 11:55

Maak dit weekend de blits met deze borrelhap. Je maakt het eenvoudig klaar en je hebt dankbare vrienden rond de tafel.

Ingrediënten (voor 6 stuks):

  • 1 kleine courgette
  • ½ citroen
  • 6 el olijfolie
  • 200 g jonge geitenkaas (bijvoorbeeld Petit Billy)
  • 1 el gedroogde tijm
  • 6 sneetjes bruinbrood
  • 3 plakjes prosciutto
  • 6 takjes verse tijm
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de courgette met een molen of schaaf in de lengte in dunne plakken. Rasp de gele schil van de citroen en pers de citroen uit. Doe 2 eetlepels olijfolie en wat zout en peper erbij. Voeg de courgetteplakken toe. Hussel goed en laat 30 minuten in de koelkast marineren.

Prak de geitenkaas fijn in een kom. Voeg de gedroogde tijm toe.

Zet de oven op de grillstand. Leg de sneetjes brood onder de grill en laat ze aan beide zijden bruin kleuren (dit duurt ongeveer 1-3 minuten, afhankelijk van de oven).

Verdeel de geitenkaas over de sneetjes brood, leg er een half plakje prosciutto en een plakje courgette op. Bestrooi met verse tijm, de resterende olijfolie en eventueel nog zout en peper.

Wereldhapjes om te delen
Van Azië tot Europa, van het Midden Oosten tot India en van Latijns-Amerika tot de Verenigde Staten: elk land heeft zijn eigen culinaire tradities rondom borreltijd. De gevarieerde hapjes uit het boek Wereldhapjes om te delen van Sophie Dupuis-Gaulier laten je kennismaken met de smaken en geuren van klassieke gerechten van over de hele wereld. Flammkuchen, tortilla’s, gefrituurde calamares, foccaccia, houmous, tabouleh, falafel, crabcakes, empanadas, springrolls, kipsaté, tempura, mini-blini’s, raïta: ga mee op reis en ontdek de 100 lekkerste wereldhapjes!
 

`