Recept van de week

Drumsticks met perzik & gember

16 oktober 2018 14:45 Aangepast: 19 oktober 2018 12:17

Dit weekend snel een gezond en lekker maal op tafel toveren? Met deze kipdrumsticks gaat dat helemaal lukken.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 4 kipdrumsticks
  • 1 rode ui
  • 2 perziken (uit blik als ze niet vers te koop zijn)
  • klontje boter
  • 15 g gemberwortel
  • 440 ml water
  • 50 g rozijnen
  • 2 tl kaneel
  • 150 g volkorencouscous
  • halve komkommer
  • 100 g spinazie
  • 7 g peterselie
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • zeezout

Voor de marinade:

  • 1 el olijfolie
  • 1 tl kaneel
  • halve tl komijn
  • 1 tl korianderpoeder
  • halve tl chilipoeder
  • halve tl paprikapoeder
  • mespunt zout

Zo maak je het:
Meng de ingrediënten voor de marinade en smeer de drumsticks ermee in. Pel de ui en snijd hem in ringen. Schil de perziken en snijd het vruchtvlees in stukjes. Braad de drumsticks 10 minuten aan in een pan met een beetje boter; keer ze regelmatig om.

Schil intussen de gember en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Voeg 200 ml water, de ui, de gember, de helft van de perzik en de helft van de rozijnen en alle kaneel toe aan de kip en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken, 7 minuten met het deksel op de pan en de laatste 3 minuten zonder deksel. Breng intussen voor de couscous 220 ml water aan de kook in een waterkoker.

Snijd de komkommer in blokjes en de spinazie en de peterselie fijn. Doe de couscous in een kom, giet het hete water over de couscous en wacht even. Maak de couscous los met een vork en voeg de olijfolie toe. Schep vervolgens de spinazie, komkommer, peterselie, resterende perzik en rozijnen door de couscous en voeg naar smaak zeezout toe. Serveer de couscous met de kipdrumsticks en de ‘jus’.

Gezond & snel: Gezonde weekmenu’s
Veel mensen worstelen dagelijks met de vraag: wat moeten we nóu weer eten? Met dit overzichtelijke boek van Jennifer & Sven, oprichters van het populaire platform Voedzaam & Snel, is het plannen van de maaltijden voortaan een fluitje van een cent. Het boek bevat 12 snelle gezonde weekmenu’s voor door de week, extra inspiratie voor het weekend en een boodschappen- en koelkastlijst met calorieëntabel.
 

`