Recept van de week

Krokante Aziatische kiptaartjes

13 september 2018 10:08 Aangepast: 14 september 2018 12:56

Binnenkort een borrel of feestje? Deze krokante kiptaartjes zijn daar perfect voor. Je kunt ze al helemaal voorbereiden en vult ze vlak voor het serveren.

Ingrediënten (voor 20-24 stuks):

  • 24 wontonvelletjes, diepvries (toko)
  • 3 el olie
  • 1 middelgrote kipfilet
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 30 g boter of 2 el olie
  • 1 wortel
  • 2 lente-uitjes
  • 60 g pinda’s
  • 50 g kiemgroenten naar keuze

Voor de pindasaus:

  • 1 teen knoflook
  • 3 el pindakaas
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el olie

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de holten van twee muffinplaten in en bekleed ze met de wontonvelletjes. Bestrijk het deeg met wat olie en bak de deegbakjes in circa 8 minuten knapperig. Laat ze afkoelen in de bakvormen en neem ze voorzichtig eruit.

Leg de kipfilet op een vel aluminiumfolie, bestrooi hem met zout en peper, bestrijk hem met boter of olie en omwikkel hem stevig met folie. Laat de kip in circa 25 minuten gaar worden in de oven. Laat hem beetje afkoelen en scheur in stukjes.

Schrap de wortel en snijd hem in stukjes. Snipper de lente-uitjes, hak de pinda’s en blancheer de kiem-groenten kort in kokend water. Meng de groenten met de kip.

Snijd voor de pindasaus de knoflook fijn. Pureer hem met alle overige ingrediënten en leng de saus naar wens aan met een beetje water.

Vul de deegbakjes met de kipsalade en sprenkel er wat pindasaus over.

Wrap ‘n’ Roll Voor de lekkere trek tussendoor of voor een complete maaltijd, voor je familie of voor een feestje. Al deze gevulde, gerolde en ingepakte snacks maak je snel en makkelijk met verse, gezonde ingrediënten. En het mooiste is: er blijft niks over want ook de verpakking eet je op! Of je nu gaat voor crispy gefrituurde wontons, frambozensushi, nougatchocoladeknoedels, wraps, burrito's of gevulde prei: de smakelijke vullingen maken deze rolls onweerstaanbaar! De recepten zijn niet ingewikkeld en meestal zet je de gerechtjes in no time op tafel.

 

`