Ga naar de inhoud
Eigen huis & Tuin: Lekker Leven

Een hotel-chique en strakke tuin voor Michel en Saskia

Het tuinteam van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven ging aan de slag met de tuin van Michel en Saskia uit Arnhem. Hun droom? Een hotel-chique en strakke tuin met lekker veel zitplekjes én groen.

Michel en Saskia, wonen in Arnhem en staan voor een uitdaging wat betreft hun tuin. Ondanks hun gebrek aan klusvaardigheden, hebben ze zes maanden geleden met succes hun keuken verbouwd tot een stijlvolle, chique ruimte met een hotel-chique uitstraling. Graag willen ze deze sfeer doortrekken naar hun tuin, maar ze weten niet goed hoe ze dit moeten aanpakken. Ze hebben geen groene vingers en willen vooral vermijden dat de tuin te veel 'tierelantijntjes' krijgt. Omdat ze graag buiten zitten en eten met familie en vrienden, is voldoende zitruimte een belangrijk aspect voor het stel. Ook willen ze veel groen in de tuin, en het 'Amsterdammertje' van Saskia moet een plekje krijgen in het nieuwe ontwerp.

Het plan

In het ontwerp worden grote, strakke tegels afgewisseld met borders. Op deze tegels maakt Tom een ruime zithoek met loungestoelen en een bankje. Onder de reeds bestaande overkapping komt een composieten click-vlonder, waarop een gezellige eethoek wordt ingericht. Er wordt een haag geplaatst tussen de tuin en de oprit, zodat beiden mooi gescheiden worden van elkaar. Voor de haag komen decoratieve schermen te staan, die de diepte van de tuin mooi benadrukken en zorgen voor een extra luxe uitstraling!

In de borders plant Tom prachtriet (Miscanthus sinensis), de vingerplant (Fatsia japonica), lampepoetsersgras (Pennisetum advena ‘Rubrum’) en de glansschildvaren (Polystichum polyblepharum). De finishing touch bestaat uit kaarsen, sierkussens en wanddecoratie om de tuin een sfeervolle uitstraling te geven.

Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk de video hieronder:

De tuinmetamorfose van Michel en Saskia

19:27

En nog even op een rijtje hoe de tuin er vóór de metamorfose uit zag:

En hoe de chique tuin er nu uitziet:

Shop the Look!

Een
Meer tuin-inspiratie:
Een strakke, romantische familietuin voor Edwin en Roos
Dit is een artikel van