Ga naar de inhoud
Eigen huis & Tuin: Lekker Leven

Een kleurrijke en sfeervolle woonkamer voor Duco en Margriet

Het klusteam van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven ging aan de slag met de woonkamer van Duco en Margriet uit Dronten. Hun droom? Een warme, sfeervolle woonkamer met meer kleur en eenheid.

Duco en Margriet wonen met hun gezin sinds zes jaar in hun fijne huis in Dronten. Ze hebben het hier nog steeds naar hun zin, maar voelen nu de behoefte om wat vernieuwing aan te brengen. Maar hoe, daar twijfelen ze nog over. Ze hebben gemerkt dat ze vaak neigen naar koude tinten, terwijl ze eigenlijk op zoek zijn naar meer warmte, sfeer en eenheid in hun interieur. Ze hebben het idee dat meer kleur de juiste oplossing kan bieden, en ze zijn ook van plan om een nieuwe vloer te laten leggen. De huidige vloer voelt namelijk koud aan en oogt druk door de aanwezige houtstructuur. 

Het plan

Interieurstylist Nathalie Samson neemt niet alleen de woonkamer onder handen, maar ook de eetkamer krijgt een make-over! Haar aanpak begint met het creëren van een rustige basis, waarvoor ze heeft gekozen voor een lichtbruine pvc-vloer die zowel in de woon- als eetkamer wordt gelegd. Vervolgens gaat ze aan de slag met de wanden, die stuk voor stuk een eigen karakter krijgen. De zithoek krijgt een levendige uitstraling met een opvallende fuchsia kleur, terwijl de eethoek wordt verfraaid met een wall mural. De overige muren worden voorzien van behang met verschillende texturen.

Om een gevoel van eenheid te behouden, maakt klusser Patrick een indrukwekkende wandkast die de volledige muur beslaat en zich uitstrekt tot aan het plafond. Deze kast biedt niet alleen voldoende opbergruimte, ook de televisie komt erin te hangen.

Een lichte bank gecombineerd met een groot rond vloerkleed brengen de gewenste rust terug in de ruimte. De finishing touch bestaat uit wanddecoratie, hoge kamerplanten, kaarsen en kleurrijke vaasjes. Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk de video hieronder!

De metamorfose van de woonkamer van Duco en Margriet

18:57

En nog even op een rijtje hoe de woonkamer er vóór de metamorfose uit zag...

En dit is de sfeervolle woonkamer na de metamorfose!

Shop the Look!

Eindelijk
Meer woonkamer-inspiratie:
Eindelijk een volwassen, sfeervolle én praktische woonkamer voor Bradley en Dawn
Dit is een artikel van