Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Een gezellige stadstuin in vakantiesferen voor Monique

Tom en het klusteam van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven bevinden zich in het hart van Utrecht, waar ze aan de slag zijn gegaan met de stadstuin van Monique. Haar wens: een groene, speelse tuin met genoeg zitplekjes waar ze een echt vakantiegevoel in krijgt!

Een jaar geleden kocht Monique een charmante jaren '30 woning, waar ze nu met veel plezier samen met haar kinderen Fedde en Doris woont. Vrienden en familie hebben geholpen het huis tot een fijn thuis te maken, maar de tuin is tot nu toe een beetje vergeten gebleven. Ze heeft eigenlijk geen idee waar ze moet beginnen en schakelt de hulp van Tom en zijn tuinteam in. 

Wat Monique vooral belangrijk vindt, is dat de tuin weelderig groen wordt en dat ze hier samen lekker kunnen relaxen. Ze hoopt op zonnige dagen een kopje koffie te kunnen drinken en 's avonds onder een luifel te zitten; het gevoel krijgen alsof ze op een camping zit. En het hoeft allemaal niet heel strak te zijn. Wat Monique betreft mag het "gewoon lekker ontspannen en losjes" worden.

Het plan

Een kant-en-klare haag met klimop (Hedera) zal de grens tussen de buren en Monique vormen en zorgt direct voor lekker veel groen. Het terras tegen het huis wordt vernieuwd met een speels strokenterras, voorzien van keramische planken. Hierop komt een gezellig zitje met loungestoelen. Achterin de tuin krijgt het terras een eigen stijl met tegels in wildverband. De schuur wordt geschilderd in een warme terracottakleur. Kortom: een knusse stadstuin waar Monique straks echt een vakantiegevoel van krijgt.

Uiteraard mag groen niet ontbreken. Op het voorste terras komt een imposante olijvenboom (Olea Europaea). Tom plant in de borders een variatie aan exotische planten, waaronder een bananenplant (Musa Basjoo), vijgenboom (Ficus Carica), vingerplant (Fatsia japonia) en een palmlelie (Yucca filamentosa). Voor wat extra vulling wordt de bodem aangevuld met rozemarijn (Rosmainus officinalis) en lavendel (Lavandula angustifolia). 

Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk de video hieronder:

Een gezellige stadstuin in vakantiesferen voor Monique

19:24

En nog even op een rijtje hoe de tuin er vóór de metamorfose uit zag...

En hoe de tuin er ná de metamorfose uitziet!

Shop the Look!

Van
Meer stadstuin inspiratie?
Van kale zandbak naar natuurlijke stadstuin
Dit is een artikel van