Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Van antieke woonkamer tot warme Ibiza-'tuinkamer'

Het klusteam van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven ging aan de slag met de woonkamer van Ingrid. Haar wens: de ouderwetse en antieke ruimte omtoveren tot een warme Ibiza-'tuinkamer', waar ze gezellig met vriendinnen koffie kan drinken.

Vorig jaar verloor Ingrid haar man, die een enorme liefhebber was van antieke meubelen. Ironisch genoeg is Ingrid absoluut geen fan van antiek en wil ze eigenlijk van bijna alles af. Haar droom? Een heerlijke zitplek met de sfeer van een tuinkamer in de zonnige Ibiza-stijl, alsof ze elke dag op vakantie is. 

Het plan

"Als je denkt aan Ibiza-stijl, denk je aan een kalme basis met veel wit, lichtgrijs en natuurlijke materialen", vertelt interieurstyliste Djamilla Smits. Toch wil ze graag wat meer kleur toevoegen aan de ruimte, om hem wat warmte te geven. Daarom worden de muren behangen in terracotta- en zandtinten. De eenvoudige klikvloer krijgt een stoere betonlook die ook terugkomt in de tuinbank die alleskunner Martine zelf gaat maken. "De bank gaat eruitzien alsof hij uit beton gegoten is, maar niets is minder waar. Ik ga hem maken van populierenmultiplex", vertelt ze. Het ontwerp is aangepast aan de leeftijd van Ingrid en haar vriendinnen, met een kort zitvlak en een makkelijke hoogte om op te staan. Dikke kussens maken de bank extra comfortabel.

Ook over de styling is goed nagedacht. De kamer wordt ingericht met een heuse ‘coffee-corner’, zodat Ingrid moeiteloos koffie kan schenken aan haar gasten. Groene kamerplanten, jute vloerkleden, bamboe lampen en sfeervolle kaarsen zorgen voor de finishing touch. Tenslotte wordt ook het balkon betrokken bij de kamer, zodat de ruimte écht die fijne tuinkamersfeer krijgt. Dit doet Djamilla door er een leuke tuinset neer te zetten en zelf tuinlampjes te maken.

Benieuwd naar de hele metamorfose? Bekijk de video hieronder:

Een Ibiza tuinkamer voor Ingrid

19:38

En nog even op een rijtje hoe de woonkamer er vóór de metamorfose uit zag...

En dit is de tuinkamer ná de metamorfose:

Shop the Look!

Een
Meer inspiratie voor een mediterrane stijl:
Een fijne strandtuin met Spaanse invloeden voor Henk en Liesbeth
Dit is een artikel van